Hahahaha

Έλαβα προχθές –μάλλον από σπόντα- ένα mail που είχε τίτλο «διαδώστε το» κι αφορούσε μια πρόταση αντίδρασης σχετικά με το περιβόητο πλέον εξώφυλλο του FOCUS. Ηταν εύκολο να καταλάβει κανείς (από τις αλλεπάλληλες ενδείξεις αποστολής), ότι ο η ιδέα άρεσε σε μέρος των αποδεκτών και είχαν προσφερθεί να τη διαδώσουν.


Λόγω μιας έντονης δυσφορίας και δυσπιστίας που μου προκαλούν τα «chain emails» βάλθηκα να ψάξω λίγο παραπάνω το θέμα και να, τι βρήκα: Εμπνευστής (και συντάκτης;) φέρεται ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος, στην ιστοσελίδα του οποίου όμως ουδέν σχετικό αναφέρεται. Πρωτοδημοσιεύθηκε με το όνομα του βουλευτή σε 2-3 site κι από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι.


Το κείμενο καλεί όσους θέλουν, να αντιγράψουν 2 γραμμές διατυπωμένες στα γερμανικά και να τις στείλουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του αρχισυντάκτη του περιοδικού. Για να μην υπάρχουν απορίες κι ερωτήσεις δίνεται η μετάφραση στα ελληνικά, ώστε να είναι ξεκάθαρο το αντικείμενο της διαμαρτυρίας: «Η χώρα που γέννησε τον Αδόλφο Χίτλερ, δεν επιτρέπεται να ομιλεί! Τουλάχιστον για τα επόμενα 1000 χρόνια! Να ντρέπεστε!».

Αρκετοί έχουν σπεύσει να σχολιάσουν (ανωνύμως) στα site όπου έχει αναδημοσιευθεί το κείμενο, ότι ο Χίτλερ γεννήθηκε στην Αυστρία κι όχι στη Γερμανία. Είναι μια ορθή ιστορικώς λεπτομέρεια, που όμως δεν φαίνεται ικανή να απαλύνει τη ζοχάδα * που έχει προκαλέσει το υψωμένο δάκτυλο του γνωστού εξωφύλλου.


(*) slang.g:


Ζοχάδα=
Η αιμορροΐδα.

Μεταφορικά, επειδή οι αιμορροΐδες προκαλούν φοβερή φαγούρα και πόνο, κάνουν τον πάσχοντα να γίνεται δύστροπος, δηλαδή ζοχάδας.

του Κώστα Μίντζηρα από το Protagon.gr

Comments

travelgirl said…
Η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung , αναφερόμενη στο επίμαχο δημοσίευμα του περιοδικού Focus, κάνει λόγο για «φτηνές γενικεύσεις και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη» όταν συλλήβδην κατηγορούνται οι Έλληνες ότι «εξαπατά ο ένας τον άλλο σε κάθε ευκαιρία ή ότι οι Ελληνες εργάζονται μόνο όταν έχουν δωροδοκηθεί».

«Τέτοιες απόψεις δεν κάνουν διάκριση ανάμεσα σε εκείνους που ευθύνονται για τη δυσφορία, οι οποίοι είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι, και όλους εκείνους τους Έλληνες που υποφέρουν, και που τώρα πρέπει να πληρώσουν τον λογαριασμό», προστίθεται στο δημοσίευμα.

«Όταν οι επιθέσεις προέρχονται από τους Γερμανούς, είναι διπλά επιβλαβείς. Ο μεγαλύτερος καταβολέας δωροδοκιών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ήταν η γερμανική εταιρεία Siemens», τονίζει η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Αυτό και αν είναι αστείο.

Και τo καλύτερο το είπε η ίδια η γερμανική κυβέρνηση. Λαϊκισμός το εξώφυλλο του Focus. Λαϊκισμός και από τις δύο πλευρές.
Από την πλευρά των εμπνευστών του εξώφυλλου αλλά και αυτό που έβαλες τώρα το chain mail ίδια λαϊκίστικη αντίδραση εκ μέρους κάποιων ανόητων. Σαχλαμάρες. Τί σχέση έχει ο Χίτλερ με το κωλοδάχτυλο. Τί σχέση έχει ολόκληρη χώρα και η ιστορία της με την γκαβομάρα ενός περιοδικού. Τί σχέση έχουν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί με τον απλό Έλληνα που στην τελική θα πληρώσει και την νύφη παίρνοντας σύνταξη στα 67 ή χάνοντας κεκτημένα δικαιώματα όπως τον 13ο μισθό που ας μή γελιόμαστε αργά ή γρήγορα θα εφαρμοστεί και στον ιδιωτικό τομέα.
Εξώφυλλά και chain mail - αηδίες σαν παιδάκια Δημοτικού. Τώρα είναι το θέμα τι γίνεται και ποιός νοιάζεται τι λέει το κάθε περιοδικό στην τελική.

Popular Posts