Πέρα από την δραματοποιηση με την μουσική, πολλά ειναι αληθινά και δεν ξέρω για σας, αλλα τι στο διαολο περιμένουμε;
Μας κάνουν πόλεμο και καθόμαστε.
Ναι δεν ειναι πόλεμος με όπλα-ακόμα- και βία, αλλα ειναι καταπάτηση. Ισως όχι εδάφων (αυτά ειναι για τα σχολιαρόπαιδα), αλλα του βασικόυ δικαιώματός μας στην ζωή.
Δίνοντας τον έλεγχο της διατροφής μας σε καποιον άλλον, του δίνουμε τον άλεγχο να μας το κόψει ή να μας το παρέχει.
Ποιος μου λέει εμένα οτι η δήθεν απεργία με τα φορτηγά δεν ήταν αυτό ακριβώς που έλεγε στο βίντεο. Να αδειάσουν τα ράφια και να γεμίσουν με τα "νέα" προιόντα.
Αν ήταν σκατα που στο εργαστήριο θα τα έκαναν να μοιάζουν με μπριζόλα θα το έτρωγες;


Μην μου απαντήσεις, φοβάμαι την απάντηση.


ΔΡΑΣΤΕ.
Σήμερα γίνεται οικογιορτη στο παρκο Τρίτση με ανθρώπους που προσπαθούν να ζήσουν εκτός αυτού του μηχανισμού.
Φυτέψτε κάτι. Μάθετε τι τρωγεται στην φύση, αντισταθείτε.
Ενημερωθείτε για την εντομοφαγία, για το πώς επιβιώνεις αν δεν υπάρχει φαγητό.
Μάθετε στα παιδιά μας οχι αχρηστα πράγματα αλλα πώς να ζήσουν αυριο, Ελεύθεροι, ικανοι.

Οι περισσότεροι νέοι αν σήμερα καταστρεφόταν το ίντερνετ δεν θα ήξεραν ούτε πώς να διαβασουν ενα βιβλίο, ούτε πώς να τραφούν, ούτε πως να επιβιώσουν.

Δεν ξερω για σας, αλλα εγώ βαρεθηκα.
Θέλω να ειμαι ενήλικη, αυτόνομη, ελεύθερη.
Και να τρωω αυτό που έδωσε η φύση απλόχερα για όλους.
Κι ας είναι λιγοστό, κι ας είναι εποχής, κι ας ψάχνω ώρες η περιμένω για να το φάω.
Τουλάχιστον διατροφικά θα με κρατήσει ζωντανή και χορτασμένη.
Γιατί θα έχει ΘΡΕΠΤΙΚΑ στοιχεία.
Και γιατί ειναι η επιλογή ΜΟΥ.




Στο τριτο λεπτό, λέει οτι όσες χώρες παίρνουν χρήματα από το ΔΝΤ, δέχονται να στειρώσουν τον πλυθησμό τους....και άλλα πολλά.
Δείτε το λίγο.

Comments

Lina said…
λιλι εγώ μεγάλωσα και ζω στην επαρχία. Δεν ασχολήθηκα ποτέ προσωπικά με λαχανόκηπους κτλ, αλλά έχω δει πώς είναι το βαμβακι ως φυτό, ξέρω πώς μυριζει η φράουλα και η ντομάτα κ.ο.κ.
Τα τελευταία χ΄ρονια, ο μπαμπας μου έχει κανει μπαξέ και τρώμε ντομάτες, χόρτα, μπάμιες, καρπουζια, πιπεριές κι ένα σωρό άλλα, όλα βιολογικά. Μας στέλνει και η γιαγια κοτόπουλα και όσπρια. Βέβαια συνεχιζουμε να αγοράζουμε και κάποια προϊόντα, αλλά λιγα. Όλο αυτό εκτός από τη νοστιμιά που προσφέρει στο φαγητό μας, μας γλιτώνει κι από πολλά χρηματα,

Στη γεωργία γίνονται εγκλήματα. Τους αναγκάζουν να χρησιμοποιούν συγκεκριμένα φάρμακα και συγκεκριμένους σπόρους, αλλά πόσοι από τους καταναλωτές καταλαβαίνουν διαφορά;
Πιστέυω ότι όποιος δεν μεγάλωσε τρώγοντας ντομάτα που μυρίζει ντομάτα και δεν είναι όλη φλούδα, δύσκολα καταλαβαίνει πόσο διαφέρει το φυσικό από το αφύσικο.
sunnefoula said…
Την εμπειρία χωρίο την έχω κι εγώ, μάλιστα θυμάμαι με νοσταλγία την εποχή που κόβαμε ντομάτα και μύριζε όλη η κουζίνα.
εδώ και αρκετά χρόνια, όπως σχολίαζε και ο πατέρας μου, όταν κάποιος έτρωγε έξω αν του έκλειναν τα μάτια δε θα μπορούσε να καταλάβει αν τρώει αγγούρι ή ντομάτα.
Αλλά δυστυχώς δεν είναι κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα τον κόσμο...
Lili said…
παντως οι τομάτες που φύτεψα εδώ, δεν φτουραγαν ιδιαιτερα. 3-4 τομάτες η μία τζαμα το πότισμα. Ομως η αγγουριά μεγάλωσε έδωσε πολλά και τραγανά αγγούρια, καμία σχέση με τα έξω. Κρατσανιστά και με μυρωδιά.

Αυτό με τα κλειστα ματια με παρεμπέμεπι (ετσι γραφεται;) σε κατι που ειχα γραψει παλιά, για την Ενστικτοθεραπεία και πώς ειναι ό,τι πιο συγκλονιστικό εζησα (και εζησα πολλά)

Και μόλις το έψαξα και είδα οτι ειναι στο άλλο μπλογκ
sunnefoula said…
λοιπόν, θυμήθηκα ΤΟ πεπόνι! Στο διαμέρισμά που μεγάλωσα έχουμε μεγάλη βεράντα γεμάτη φυτά. Μικρή είχα την τάση να πετάω κουκούτσια από φρούτα (μια φορα η μητέρα μου βρέθηκε με 9 μουσμουλιές...). Πέταξα και κουκούτσια από πεπόνι (ή βιολογικο ή γνωστών μας - δε θυμάμαι) και όταν μεγάλωσε και το κόψαμε (μη φανταστείς κανένα πελώριο πεπόνι :Ρ) μύριζε όλη η γειτονιά (γιεπ, ως και η γειτόνισσα στο απέναντι μπαλκόνι το πήρε πρέφα!!!).

ΥΓ1: παραπέμπει :)
ΥΓ2: άσχετο, αλλά αν έχεις μουριά μπορείς να βρεις μεταξοσκώληκες, είχα ως παιδί και είναι φοβερή εμπειρία να τους βλέπεις να κάνουν τον κύκλο τους!
ΥΓ3: τώρα που το σκέφτομαι, τους ταλαιπώρησα τους γονείς μου.. τρέχανε να βρουν μεταξοσκώληκες, μουρόφυλλα, βαμβακόσπορους και δε συμμαζεύεται χαχα!
Lili said…
θα σου έλεγα έλα να δεις μόνη σου αλλα προτιμώ να σου πω οτι εχω 2 μουριες αλλα δεν εχω ιδεά που βρίσκονται οι μεταξοσκώληκες.
Μάζεψα πάντως καμποσες καμπιες και πάω να τις κάνω πεταλούδες.


θα σας κρατώ ενήμερους.

Popular Posts