Μια ωραία μέρα


Σήμερα πέρασα μια ωραία μέρα. Ξύπνησα χωρίς κόπο, η μικρή σηκώθηκε χωρίς γκρίνια, της έφτιαξα ένα κακάο, ντυθήκαμε και την πήγα στην σταση. Γύρισα πίσω και δοκίμασα κάτι καινούργιο. Αφησα τις κότες και τον κόκκορα ελεύθερο. Περιέργως τα σκυλιά δεν τους όρμησαν. Μετά ήρθε μια φίλη από τα παλιά με το παιδί της και τους κέρασα χούμους και καροτόψωμο. Το μεσημέρι πήρα την μικρή. Ο καιρός σου επιτρέπει να κάτσεις εξω, ο ήλιος, το αεράκι, το τραπέζι στη βεράντα στη σκιά. Σιγόπινα το τσάι μου ενώ ειχα το νού μου στις κότες. Η μικρή μπουκώθηκε καροτόψωμο, χούμους και φυστίκια Αιγίνης από το δέντρο μου. Όταν φτιαχτεί ο δρόμος θα μας φάει 2 μέτρα. Η μια συκιά και η φυστικιά θα εξαφανιστούν.
Απόλαυσα το απόγευμα ενώ η μικρή έλυσε τα σκυλιά και έπαιξε μαζί τους μέχρι που σκοτείνιασε.
Μετά έβαλα Earth Wind and Fire και φτιάξαμε γλυκό με την μικρή. Πτι μπερ, γάλα, κρέμα αραβοσίτου, ζελέ. Λίγη φέτα, μέλι και γιαούρτι στο μίγμα αραβοσίτου έδωσαν άλλη γεύση.
Τα γατάκια μπήκαν στον κήπο, δεν βαριέσαι, τουλάχιστον ίσως μου διωξουν τους αρουραίους του αγρού που έρχονται κοντά στις κότες.
Η σκέψη μου πήγε σ αυτά που θέλω.
Να κάνει η μικρή γυμναστική, να μάθει πιάνο…τα λεφτά που δεν υπάρχουν αλλα έδιωξα τις σκέψεις μου.
Κοίταξα την πρασινάδα μπροστά μου, τα σύννεφα, το αεροπλάνο που περασε με την ουρά από τα καύσιμα (και αναρωτήθηκα αν θα έχω πονοκέφαλο αύριο), πήρα μια βαθιά ανάσα.
Είδα τον ήλιο να ανατέλλει από το ποδήλατό το πρωί, είδα τον ήλιο να δήυει από την βεράντα μου το βράδι.
Είμαι ευτυχισμένη.

Comments

Χαίρομαι, ειλικρινά χαίρομαι.

Popular Posts