Νυχτερινές ακροβασίες

Επέστρεψα πριν λίγες μέρες μετά από ενα απίστευτο δρομολόγιο με ένα τρενο που σφύριζε σε όολη τη διαδρομή (ΟΛΗ. Για να μη σκοτωθει οποιος ηλιθιος αγνοησει τις μπαρες. Μονο που αν σφυριζουν τα τρενα, δεν θα δωσουν ποτε΄σημασια στις μπαρες...) 3 μερες πονοκέφλο, πρωι μεσημέρι βράδυ, νύχτα και ξανα μανά.

Επαιξα Γουοου μετα
από 8 μήνες (επαθα στερητικό τωρα που ειχα χρόνο) και το προχτες το βράδυ πέσαμε στο κρεβάτι με τον Αγγελο κατά τις 4. Και τοτε το ακούσαμε. Τον γδούπο, και τις νυχιές. Και βγήκα στο μπαλκόνι και έλειπε μια γατα. Της κόρης μου. Με έλουσε κρυος ιδρωτας. Θα έχανε κι αλλο ζωο; Ντυθήκαμε και κατεβήκαμε κάτω,ετοιμοι να δούμε αίματα. Τίποτα. Κοίταξα ψηλά.

Από τον δευτερο με κοίταζε ενα στρογγυλό κεφαλάκι, λίγο χαμένο.
Ανεβηκα σπίτι(3ος) και πήρα την Πυροσβεστική. Ντρεπομουν λίγο αλλα επειδη στο εξωτερικό βοηθανε εγκλωβισμένα ζώα, και εδω πάνε για ασανσερ... σκεφτηκα οτι κατι μπορει να γινει μια και το διαμέρισμα του 2ου ήταν εγκαταλελημένο.

Ο πυροσβέστης ψιλοειρωνευτηκε οταν του ανεφερα τα ασανσερ.
¨Κλειστηκε η γατα στο ασανσερ;" Μετα μου ειπε οτι αν ηταν σε δεντρο θα πήγαινε οχημα, αλλα στην περίπτωση ξένης ιδιοκτησίας, τσου.
Του εξηγησα οτι αν δεν ερχοταν για το γατι, θα ερχοταν για μενα σε 15 λεπτά γιατι θα δοκίμαζα μόνη να την βγάλω.

"Απειλείτε δημόσια υπηρεσία;"


Ε;( ό, τι να ναι)


Δεν έδωσα συνέχεια, εκλεισα και μετα από ενα λεπτό με
ξαναπήρε. Ενω εχω απόρρητο νούμερο. (μάλιστα...)
Θα μου έστελνε οχημα.
Τον ευχαρίστησα.
Και εστειλε, αλλα οι σκάλες δεν θα έφταναν μου ειπαν, και να μιλήσω στην διαχειρίστρια της πολυκατοικίας για να φερω άυριο κλειδαρα.

Μονο που ειναι κοντα δεκαπεντάυγουστο.

Μέχρι τις 8 το πρωι στελναμε σεντονια από το μπαλκόνι, τσαντες με φαί, Μέχρι που κρέμασα ενα σιδερενιο πλέγμα μπας και σκαρφαλώσει. Τα μάτια μου εκλειναν.
Πήγα για υπνο.Για λιγο.

Μια ωρα μετά πηγα στον πρωτο.
Μην τα απολυλογώ, κατέβασα την σκάλα μου και αιωρούμενη στον αερα (οχι πολύ όμως υπήρχε τειχακι), ανεβηκα ψηλά με ενα κουτί, στο οποίο η γάτα εδέησε να αφεθει να γλυστρίσει μέσα, με τα πολλά.
Και φυσικά η κόρη μου δεν θα μάθει ποτέ τίποτα γιατι αλλιώς θα αγχωθει (και δεν θα με ξαναφήσει να βγάλω τα γατιά έξω από την αγωνία της.)

Comments

οκ said…
μα πώς είδε το απόρρητο νούμερο σου??
Lili said…
apparently den einai oloi isoi kai omoioi....

Popular Posts