Ιδέες,,,

θέλω γνώμες.
Εχω λίγο καιρό που κοιτάω τον κήπο και με φαντάζομαι να μεγαλώνω τομάτες, μπροκολα, κόκκινα λάχανα και γενικώς ο,τι τρώμε και με πιάνει αγωνία αν θα τα καταφέρω γιατί εμένα, όλα τα φυτά μου ψοφάνε. Ακόμα και οι κάκτοι.
Αρρωστο ζώο? Θα το επαναφέρω.
Φυτό; Θα το ξεράνω.

Η μάνα μου κουκούτσια φτύνει, δέντρο φυτρώνει. Ζωό της άφηνα σε 2 μέρες απεβίωνε. Είναι στα χερια μας, κατι στον ψυχισμό μας; Δεν ξέρω. Ισως γιατι το φυτό δεν αντιμιλάει:P

να σοβαρευτώ λίγο.


Σκεφτόμουν λοιπόν, πως μπορώ να βγάλω καποια χρήματα από τον κήπο αφουιντερνετ δεν θα εχω, ούτε τηλέφωνο,ούτε την ευχέρεια να μετακινούμαι-δίπλωμα αυτοκινήτου δεν έβγαλα ακόμα.
Και σκέφτηκα λεβάντα, χαμομήλι, και άλλα που χρησιμοποιώ στις κρέμες μου.
Σκέφτηκα και σάντουιτς για παιδιά-κολατσιό μις και έχω κότες που τρώνε μόνο λιναροσπορο (για το Ω3), φτιάχνω δικό μου ψωμί και γενικώς όλα βιολογικά, αλλά παράτησα την ιδέα γιατι πολύ απλά δεν έχω το μέσο να το διαφημίσω, να τα πάω και δεν ξέρω αν θα με εμπιστευόταν ο κάθε γονιός να ταιζω το παιδί του.
Θα μου πεις εμπιστεύεται το κάθε τυρροπιτάδικο;
Ναι, για να κάνω κατι τετοιο θα χρειαζόμουν κεφάλαιο ή έστω συνεργάτη.
Οπότε το βάζω στο πίσω μέρος του μυαλού μου, για αργότερα.

Στην ελλάδα απαγορεύεται να πουλάς στην αυλή σου φρουτα και λαχανικά και μαρμελάδες.
Ομως με τα φυτα τα αποξηραμένα, ίσως να μπορούσα να κάνω κάτι.
Να εβρισκα δηλαδή μεγαλοπρομηθευτες.
Εφοριακά δεν εχω ιδέα πως γίνεται αυτό.
Αυτό μου την δίνει στην Ελλάδα.
Ο,τι ιδέα έχεις, οτι επιχείρηση πας να κάνεις, το κράτος σε βουλιάζει κάτω από νόμους και ευθύνες και τελικά δεν έχεις χώρο να μεγαλώσεις και να κάνεις κάτι.

Μετά σκέφτηκα να μεγαλώνων σπόρους.
Πολλοί θέλουν φυτρωμένους σπόρους.

Αν δεν ειχαμε οικονομική κρίση μπορεί να μεγάλωνα σκυλιά. Ετσι κι αλλιώς τα λατρευω και θέλω δυο μεγάλα για προστασία. Οϋτε θα τα ζόριζα να γεννήσουν.
Ομως με την κρίση... δεν μπορω να βασιστώ σαυτό.
Σκέφτηκα να πάρω δυο κουνέλια και να εχουμε έτσι κρεάς για μας.
Σιγά μην με αφήσει η μικρή νατα σφάξουμε.

Παλιά ειχαμε χήνες που έκαναν πελώρια αυγά. Πού να τα δώσεις όμως;

Σκέφτυηκα μετά να διαμορφώσω τον χώρο έτσι ωστε να κάνουν παιδικά πάρτι.
Ενα στέγαστρο, φαγητό σε τραπέζι, να κάνω και τον κλόουν(που μ αρεσει κιόλας).
Θέλει όμως οργάνωση το πράγμα.


Δεν ξέρω. Καμιά ιδέα;



Ασχετο.
Θα μου έρθετε την άλλη Τετάρτη στο θέατρο να με καμαρώσετε;



Συννεφούλα έχασα το τηλέφωνό σου μάλλον.

Comments

Mana said…
ό,τι έχει σχέση με παιδιά φέρνει συνήθως καλά κέρδη. Κάνε το χώρο για παιδικά πάρτι.
Χρειάζεσαι ένα μεγάλο παιχνίδι κάτι να ανεβοκατεβαίνουν βασικά, τραπέζια πλαστικά και καρέκλες που θα πάρεις από το Ikea και μετά είναι θέμα φαντασίας. Μπορείς να κάνεις τον κλόουν, να μάθεις face painting που έχει πολλή πέραση και να τα βάφεις, μουσική τραγούδια. θα πιάσεις την καλή.
πρώτο βήμα θα κάνεις ένα δύο πάρτι να σε δουν να σε μάθουν και μετά από στόμα σε στόμα θα έρχεται πελατεία.
Μπορείς να χρεώνεις όσα θέλεις (και χωρίς αποδείξεις).
Ανίτα said…
Με φαγώσιμα μην μπλέξεις (τουλάχιστο όχι ακόμα) γιατί έχεις να κάνεις με Υγειονομικό και Αγορανομία. Πάντως στα μικρά μέρη πολλές γυναίκες πουλάνε αυγά στους νοικοκυραίους χωρίς ειδική άδεια.
Lili said…
Πώς γίνεται αυτό το χωρίς αποδείξεις;


Μπορώ να κάνω φέις πέιντινγκ-εδώ κοτζαμ τατουάζ εκανα, αυτο θα με κολλήσει;:P

Το μόνο μου κόλλημα είναι οτι θα υπάρχει πρόσβαση στο σπίτι-εκτός αν βάλω χημική τουαλέτα.

Δεν έχω ιδέα τι χρειαζεται όμως...
Το σκέφτομαι σοβαρά.

Θα ειμαι απομονωμένη εκεί πάνω δεν σας κρύβω οτι φοβάμαι πολύ αυτή την αλλαγη. Τέρμα το πρωινό τσαγάκι μπροστα σοτν υπολογιστή, τέρμα τα ατελειώτα τηλέφωνα με την κολλητή..Περπάτημα μισής ώρας μέχρι το σούπερ μάρκετ.
Φοβάμαι, αλλα δεν το πολυσκέφτομαι.
Αν βρω τρόπους να ασχοληθώ εκεί πάνω, και να βγάζω καποια τυπικά χρήματα, θα είμαι οκ. Θα μου κάνει καλό.

Και θα κατεβαίνω Αθήνα έτσι κι αλλιώς γιατί δεν αφήνω τις σπουδές μου.
μίλα με την καρμεν και ρωτα την για συνταγες για φυτικα σαπουνια και λοιπα. ειδικα με τα σαπουνια, πιστευω οτι θα μπορεις να τα διαθεσεις σε μαγαζια με καλλυντικα και δεν χρειαζεσαι και κεφαλαιο ουτε τον σουπερ χωρο. η κουζινα σου αρκει και μερικες φορμες. μπορεις να τα διαθεσεις και σε ονλαιν καταστηματα.
φιλια
Unknown said…
ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ? :-(
Ανίτα said…
Η ιδέα της Μάνας είναι ενδιαφέρουσα, αλλά φαντάζομαι ότι αν αναλαμβάνεις πάρτυ χωρίς έναρξη επιχείρησης και χωρίς αποδείξεις θα είσαι παράνομη (πολλοί βέβαια δουλεύουν με μαύρα στην Ελλάδα και κανείς δεν ασχολείται). Εκτός αν γίνει επιχείρηση στο όνομα κάποιου δικού σου ανθρώπου που είναι ήδη στο ΤΕΒΕ. Ίσως μέχρι να "πιαστείς" θα ήταν καλύτερα να μη χρησιμοποιείς το δικό σου σπίτι (για να μη χρειαστεί να επενδύσεις σε αγορές) αλλά να αναλαμβάνεις την οργάνωση πάρτυ στο σπίτι του παιδιού.
Lili said…
oxi allo TEVE den tha to antekso



tha baino sto internet toulaxiston 2 fores tin evdomada, egnoia sas. Tha ta grafo ola sto stickaki :)
sunnefoula said…
Καλησπέρα! Καλή αρχή!
από φυτά δοκίμασε τον κισσό που έχει φύλλα όλο το χρόνο (ειδικά αν έχει χώμα, ωραία σκιά χωρίς ζούδια και χωρίς να κυνηγάς φύλλα), μόνο νεράκι θέλει- μπορώ να φυτέψω ένα κλαράκι και αν πιάσει να στο δώσω. Λεβάντα πολύ καλή ιδέα, ανθεκτική. Επίσης σου προτείνω δεντρολίβανο, μέντα(αναπαράγεται επίσης με κλαδάκια) και αλόη. Αφού επιβιώνουν στο κέντρο της Αθήνας, θα τα καταφέρουν στο χώμα μια χαρά με λίγο νεράκι και λίπασμα.
Μακροπρόθεσμα και τα φοινικοειδή είναι όμορφα.
Πολύ εύκολα πιάνουν οι πατάτες (απλά τις χώνεις στο χώμα) και οι ντομάτες - φύτεψε η μητέρα μου στη ζαρντινιέρα της βεράντας.

όσον αφορά τα σαπούνια, πολύ ωραία ιδέα, αλλά μπορεί να μπλέξεις. Για να μπορέσεις να τα διαθέσεις στην αγορά χωρίς πρόβλημα (πχ μέσω φαρμακείου ή άλλης επιχείρησης) θα χρειαστείς εργαστήριο, επιβλέποντα χημικό και έγκριση από τον ΕΟΦ (100 με 120 ευρώ η κάθε φόρμουλα)- τα συζητούσα προχθές με μια φίλη όταν τη ρώτησα γιατί δεν διοχετεύει τα προϊόντα της στην αγορά.

Τέλος, θα μπορούσα να έχω details για την Τετάρτη?

Καλή επιτυχία ό,τι και αν κάνεις!
Heliotypon said…
Το λάδι μας, το υπέροχο Ελληνικό λάδι, το αγοράζουν οι Ιταλοί και το αξιοποιούν, μετά από τυποποίηση και άλλες επεξεργασίες (ποιές, άραγε;) και το πουλάνε πανάκριβα. Εμείς δεν ξέρουμε να το κάνουμε;

Μιά ιδέα: Παίρνεις μπουκάλια μικρά, π.χ. των 200 γρ. μέχρι 500 γρ. (όσο ένα μεγάλο μπουκάλι της μπύρας) και αφού τα γεμίσεις με λάδι, ρίχνεις μέσα ένα αρωματικό (ας είναι και ξερό). Δενδρολίβανο, θυμάρι, δάφνη, ρίγανη, φασκόμηλο, τσάϊ του βουνού, και τόσα άλλα που παράγει η Ελληνική φύση). Βάζεις και μιά όμορφη ετικέττα στο μπ ουκάλι, βάζεις κι ένα βούλωμα βιδωτό (ή φελλό και το εμπόρευμα είναι έτοιμο. Το λάδι διαλύει τις αρωματικές ουσίες και χρησιμεύει για τις σαλάτες. Πουλιέται πανάκριβα στις αγορές της δύσης (Ευρώπης και Αμερική). Μέσα από μια ιστοσελίδα στο Ιντερνετ μπορείς να πουλάς. Νομίζω γίνεται. Δεν προσπαθείς;
Πραγματικά ο,τι ιδέα και να'χεις στην Ελλάδα θάβεται κάτω από νόμους και γραφειοκρατία.Να παράγεις κάτι και να το πουλήσεις είναι παράνομο(τραγικό κατ'εμέ) και άλλα τέτοια ωραία .Με λίγα λόγια αν δεν είσαι πολυεθνική,δεν πας μπροστά και αυτό μου τη δίνει.

Popular Posts