Ο,τι καλύτερο εχεις διαβάσει ως τωρα.

Πόνος στη μέση, πόνος στον ώμο, στον αυχένα. Ασθμα. Αρθριτικά. Κολικοί στο μωρό. Πονοκέφαλοι....
Ακουγομαι σαν διαφήμηση. Πάμε από την αρχή.

Ολοι νομίζουμε οτι ειμαστε φτιαγμένοι από κοκκαλα, πανω στα οποια ξεκουραζονται μύες, νευρα, αγγεια, και όλο αυτό ειναι τυλιγμένο σαν σουβλάκι με δερμα.
Πριν λίγα χρόνια έμαθα οτι τελικά καμία σχεση. Ειμαστε ενας ιστος από κολλώδες υλικό, στο οποιο υπάρχουν εσοχες για οργανα, μύες οι οποιοι ειναι κι αυτοι γεμάτοι, τυλιγμένοι από αυτο το υλικό. Το υλικό αυτό επικοινωνει πιο γρήγοα και απο το νευρικό συστημα από την μία άκρη στην άλλη, ακριβώς όπως ενας ιστός αράχνης ειδοποιεί οτι στην άλλη άκρη βρισκεται κάτι.

Ετσι αν πονάει ο αυχένας, μπορεί να φταίει που στραβοπατησαμε πριν 2 μήνες. Μετακινήθηεκ το κέντρο βάρους, μπλοκαρε το σημειο, δεν παει άιμα, τροφή για τα κυτταρα και μαζευει τοξίνες.
Πώς;
Με το στρες κυρίως.
Οταν στρεσαριζόμαστε η στεναχωριόμαστε, το υλικό αυτό, μαζευυει και σκληραίνει, για να μην αιμοραγγήσουμε.

Το πρωι, οταν ξυπνάμε, και ειμαστε δυσκινητοι, ειναι λόγω του υλικου αυτου, που χρειάζεται τεντωμα, να χωριστεί, να επαναφερει το νερο και την ομαλή κίνηση...

Στο σωμα μας εχουμε αυτο το υλικό παντου, και κυρίως στην λεκάνη, στα πόδια, και στο κρανίο, σε μεγάλη ποσότητα.
Οι πονοι που νιωθουμε δεν ειναι από τους μύες αλλα από αυτο το υλικό.
Με γιογκα, χορό, τεντωμα, το κρατάμε σε καλή κατασταση αλλα τα εσωτερικά όργανα που ειναι και αυτα γεμάτα, χρειάζονται αλλου είδους εργασία για να επαναφέρουν την ευκινησία.
Παραδείγματος χάρη, τα ψοας, ειναι εσωτερικοί μύες που με το στρες μαζεύουν. Οταν ειναι σε νορμάλ κατάσταση, κάνουν ενα φυσικό μασαζ στα νεφρα και επιτρεπουν την κυκλοφορία του αιματος και του φυσικού ηλεκτρισμου και ενέργειας που κυκλοφορει στο σώμα.
Οταν ειναι μπλοκαρισμένα, μαζεύουν "χνουδι", γινόμαστε δυσκίνητοι και αρχιζουν τα προβλήματα.


Ενα κλάσσικό μασάζ, σπάει και επαναφερει το υλικό στους μύες αλλα δεν φτάνει εως τα εσωτερικά οργανα.
Μερικές τεχνικές όπως το Bowen εχουν μελετημένες κινήσεις σε ειδικά σημεία όπυ το υλικό μαζέυει σε 3 στρωσεις,  και στελουν "μυνήματα" στο μυαλό να περασει σε παρασυμπαθητικό ( οταν χαλαρωνουμε το μυαλο παει από Βήτα σε Θήτα κυματα και δινουμε την σκυτάλη στο νευρικό συστημα που ελέγχει την αναπνοη, χωνεψη κλπ).




Πως το ξέρω αυτο; Πριν λίγα χρονια αρρωστησα, εβαλα κιλά και πήγα σε θεραπευτη για την πλάτη μου γιατι νομιζα οτι ήταν λόγω κιλων. Ο θεος έφερε να ειναι αυτό που έψαχνα από την γέννα της μικρής. Ενιωσα ζέστη στην μέση μου, λαγοκοιμήθηκα, και μετα εκλάψα.
Οταν εφυγα απο το ιατρείο, ενιωθα ευτυχισμένη, ελαφρια  και ήξερα οτι αυτό ήθελα να το μάθω.
Και το έμαθα. Και το εξασκησα.
Ειδα ανθρωπους να πονάει το αυτί τους κατα την διαδικασία ( το αυτι ειναι τα νεφρα), είδα ανθρωπους με βουισμα στο αυτι να τους περνάει, ειδα κοπέλλα να πονάει και να ανακαλύπτει οτι ειχε 3 χρονια  δεκα εκατοστα ινωμύωματα στην μήτρα. Ειδα να κόβουν τσιγάρο, να κλαίνε, να περνάνε πονοκεφαλοι. Φυσικά ειδα και ανθρωπους να μην το νιώθουν. Και την αλλη μερα να ειναι χαλια. Γιατι; Γιατι δεν ενιωθαν, και το σωμα ανελαβε πολλά να φτιάξει.

Στην πορεια γύρισα προς τα παλια, αυτα που ειχα αρνηθει μετα τον θανατο του πατερα μου. Αρχισα να μελετας κινέζικη ιατρικη, οχι για βελονισμο, αλλα για να καταλαβαινω τι σημαίνει το χρωμα στο μάγουλο, το  λεπτό μαλλι,  ο πόνος στο μάτι...

Ειναι ενδιαφερουσα δουλειά. Δεν με θεωρω θεραπευτρια, παντα ερευνήτρια θα είμαι, πάντα καλλιτέχνης στην ψυχή, αλλα για τωρα, να βγαζω πόνο και να ενημερώνω τον κόσμο ειναι αρκετό. Και το να βλέπω τις διαφορετικές αντιδρασεις, ανάλογα τον οργανισμό, φοβερά ενδιαφερον.

Οπως και να εχει η τεχνικες αυτες ειναι φυλαγμένες σαν επτασφραγιστα μυστικά, και νιωθω οτι ειναι κρίμα. Κάθε μαμα θα έπρεπε να ξέρει τι να κάνει σε κριση ασθματος, η για τους κολικους.
Η εστω να ξέρουμε πως λειτουργει το σώμα μας και γιατι εχει πονάκια. Δεν ειναι τυχαια. Κατι μας λέει το σώμα μας, απλα δεν εχουμε μάθει να του δινουμε σημασια.
Ελπίζω μετά από αυτο, να αλλαξετε άποψη.

Δειτε το βίντεο και θα καταλάβετε.



Και μετα διαβάστε αυτο to site .www.lbow.dk opou lew perissotera.
Kai βρειτε μετα καποιον που να ειδικευεται,  σ αυτον τον τομεα. Το σωμα σας , η διαθεση σας και η καρδουλα σας θα σας ευγνομωνουν.

Οσοι ξερετε αγγλικα, εδω www.lbow.dk

Comments

Popular Posts