Μας ψεκάζουν;

Τα τελευταία χρόνια ακούω διαφορους να μιλάνε για ψεκασμό αεροπλάνων και υπήρξε εποχή, οταν ειχα πολλούς πονοκεφάλους, να εχω παρατηρήσει οτι εντείνονταν πριν την βροχή. Αυτό ειχε σαν αποτέλεσμα να εχω παρατηρήσειτα αεροπλάνα κλπ
Εφταιγε και η μανα μου με τα τρελλά της, εφταιγε και ο μπαμπάς με τον τυπο στην τηλεοραση, τον Αλεξ Τζοουνς των Βαλκανίων που φωνάζει για να πουλήσει βιβλία...
Ενιγουει, το πίστευα. Οχι για να μας δηλητηριάσουν, ουτε για να μας υποταξουν. Βρίσκω αυτο το σκεπτικό εγωιστικο, εγωκεντρικό και ελαφρως χαζό. Φοβαται ο τσοπανης τα αρνια στο μαντρί;
Οχι βέβαια. Ειδικά αν εχει οπλα και σκυλιά.
Ειμαστε ικανοι να τραφουμε χωρις αφεντικα ( σουπερμαρκετ κλπ), ξερουμε να βρουμε μη δηλητηριωδη φυτα, να κοιμηθούμε σε καταφυγια και σπηλιές, να εχουμε θερμανση και ηλεκτροδοτηση χωρις να μας δινει τιποτε ο Τσοπανης; Τσου. Οποτε ειμαστε οι εφηβοι που βροντοφωναζουν και δεν μπορουν να φυγουν απο το σπίτι.
Επιστρεφω στους υποτιθεμενους ψεκασμους.
Βλεποντας τις γραμμες στον ουρανο, πιστευα ακράδαντα οτι ήταν για να δημιουργουνται συννεφα. Αλλα γιατι; Για να μην εχουμε ορατοτητα στον ουρανο; Για να ειναι πιο χαμηλη θερμοκρασία;
Ενιωθα σαν τον σκύλο που βλέπει το αφεντικό του να μασουλάει εινα μολύβι ενω μιλάει στο μπλουτουθ και νομίζει οτι τρωει κοκκαλο και του μιλάει. Με λίγα λόγια δεν εχουμε αρκετα στοιχεια.


Εψαξα όμως και βρήκα το εξής.
Από το 1940, ( ναι τοτε που εγιναν ολα τα ωραια πειραματα), υπάρχει αυτό που λέμε weather modification και η τροποποιηση του καιρού ειναι κάτι που η Μπεεμβε, χρησιμοποιησε όταν τα αυτοκίνητα της δεν χωρούσαν στην αποθήκη της, ο Πολ μακ κάρτνει όταν εκανε το τουρ της "Ηλιαχτιδας", και πολλοι αλλοι με παχυ πορτοφόλι.
Η αλήθεια ειναι οτι δεν υπαρχουν πια εποχες. Ο καθε ματσωμενος μπορει να νοικιάσει μια εταιρεια σαν αυτες, και να φερει βροχη στα σπαρτα του, η ήλιο στον γάμο του, η βροχή στο κεφάλι του Τραμπ. Λέμε τωρα.
Ετσι, την επομενη φορα που θα δειτε αεροπλανακι να κανει χ στον ουρανο, βγάλτε ζακετουλα, δειτε αν ερχεται κανας κομήτης, καλου κακου από τα αστεροσκόπια (ειπαμε δεν ξέρεις ποτε), και προετοιμαστειτε για βροχούλα.
Αλλα προς θεού μην αρχίστε τα μας ψεκάζουν. Πολλες μα πάρα πολλες θεωρίες ειναι τελειως αβάσιμες και κάνουν κακό στην αναζήτηση και στο ξεσκαρταρισμα των πληροφοριών. Αν δεν υπαρχει απόδειξη εστω και μικρή για τα κίνητρα, τοτε πρεπει να αντιμετωπιζουμε αυτό που βλέπουμε με ψυχρα ματια και ερευνητική διαθεση.
Η αλήθεια, τις περισσοτερες φορες ειναι, οτι το ανθρωπινο ειδος ειναι ηλίθιο και τα σκάτωσε.

Comments

Popular Posts