Πρωίνο παραλήρημα.

Προειδοποίηση. Εχω νέυρα, και γραφω για να τα βγάλω. Το κείμενο μπορει να μην βγάζει νόημα και να κουράζει αλλα στ'αρχίδια μου.

Πριν καιρό επρεπε αναγκαστικά να πάρω τη μητέρα μου τηλέφωνο να τη ρωτήσω κάτι και πριν προλάβω να κλείσω μου πέταξε:
"Μην δίνεις σογια στο παιδί, οι ορμόνες του..."
"Προτιμάς το κρέας;"ημουν ειρωνική, αλλά που να καταλάβει καποιος οτι αυτό δεν ειναι βροχή αλλά...
"Οχι, το κρέας έχει μέσα ορμόνες κα ιαντιβιώσεις και..."
"Ναι, τα ξέρω" προσπάθησα να την διακόψω "Ψάρι μήπως;"
'Οχι, το ψάρι διαβασα οτι..."
"Μαμά, να σου κάνω μια ερώτηση; Μπορεις να εισαι γιαγιά καιοχι διαιτολόγος μας; Μπορεις να μη λες στο παιδι τιποτα περι διατροφης;"
"Γιατί;"

"Γιατί ετσι θελω ΕΓΩ, η μητέρα της."
Δεν βγάζεις άκρη με καποιον με τόσο υπέρμετρο εγωισμό που θίγεται και πιστευει οτι τα ξερει ολα.

Την περασμένη εβδομάδα
"Μαμα, η γιαγιά λεει τα μακαρόνια κάνουν κακό, γιατι τα τρώμε;"
"Να μην δίνεις σημασία σ'αυτα που λέει η γιαγιά σου."

Σήμερα το πρωί, ενώ έβαζα με περηφάνια και αγάπη μιαμπανάνα και κασιους με σταφίδες για το κολατσιο της, αναλογιζομενη οτι δεν μου ζηταει πατατακια, κουλούρια και τυρόπιτες.
"Η γιαγιά λεει βλακείες, ε μαμά;"
Το δα να έρχεται.
"Πες μου."
'Μου είπε οτι τα κάσιους κάνουν σπυράκια και γι αυτό ειχα σπυρακια στο προσωπο."

Ενιωσα να μου ανεβαίνε το άιμα στο κεφάλι.

Χίλιες σκέψεις.
Το πόσο γαμιέμαι να κρατησω ισσοροπιες και με υπονομευει στο ίδιο μου το παιδι. Το πόσο θα ήθελα να κάνω σαν τις παλιές πελατισσες της και να την παιρνω κάθε μέρα τηλέφωνο να μου λέει τι να φάμε.Το ποσο διεστραμμενες ειναι οι εικόνες που έχει για τον εαυτό της και τους άλλους και το ποσο αδύνατο ειναι το "υγιες". Για το γεγονος οτι δεν σεβεται. Για το γεγονος οτι μεγαλωσα με στερηση στα ορια της κακοποιησης και δεν την κακιωσα γιατι πίστευε οτι έκανε οτι καλύτερο και σε μερικά ειχε δίκιο, αλλά οτι εχω δικαιωμα σαν παθούσα να προστατεψω το παιδί μου από πεινα, διατροφικές εμμονές, ενοχες και χλευασμο στο σχολείο.
Οτι ο πατέρας μου πονταρει σ'αυτη τη σιγουριά της και έχει χάσει 20 κιλά γιατι "αποτοξινώνεται" και παιζει τη ζωή του.

Ισως την κερδίσει. Πιστευει σε κεινη. Και εχω δει πολλά θετικά τοσα χρόνια. Ομως η άρνηση να δει καποιος ΤΙ έχει, δεν δειχνει πίστη, δειχνει φόβο.
Εγώ δεν ξέρω τι πιστευω πια με τοση πιεση και καταπιεση.
Περιμένω να δω, τον παρακαλάω να παει να δει τι εχει-μόνο. Η μάνα μου λέει οτι δεν θέλει αυτή την ευθύνη γιατι το σόι την κατηγορεί, αλλα αν δε θες μια ευθυνη την αποποιείσαι. 'Αλλωστε η μάνα μου πότε δεν κατάλαβε οτι ευθύνη σημάινε να αναλαμβάνεις και τα άσχημα, όχι μόνο να διατάζεις.
Στα άσχημα άρχιζε η κλαψα και ο καταμερισμός ευθυνων αλλού, οπουδήποτε.
Φοβάται το σόι αλλα δεν έχει καταλάβει αυτό που εχω αρχίσει εγω να καταλαβαίνω τωρα τελευταία εγω για τον εαυτό μου.
Οτι εμένα πρέπει να φοβηθει πιο πολύ απ' όλους μάλλον, γιατί με τοσα που έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει, την περιμένω στη γωνία.


Μετα από έντονη συζήτηση και με τους δύο χτες για το θέμα των εξετάσεων, μου δήλωσαν σήμερα οτι θα πάνε στο εξοχικό για να δυναμώσει ο πατερας μου.
Για μενα το κάνουν, για να ηρεμήσω και να μην ανησυχω.
Αυτό το συγκαταβατικό, από δυο ανθρώπους που πιστευουν οτι εχουν το αλάνθαστο ειναι γελοιο. Φέρονται σαν μωρά, ανεύθυνα,αλλά εγώ ειμαι το "παιδί", ας πάμε μια βόλτα στην έξοχή να σταματήσει αν ανησυχεί το χαζό.
Βέβαια αναρωτιέμαι κατά πόσο το κίνητρο ειναι να δυναμώσει ο πατέρας μου ή το οτι θέλει εκείνη να μη χάσει τον καθαρό της αερα και ήταν αναγκασμένη να μένει εδώ. Γίνομαι ίσως υπερβολική.

Πιστευω πολύ και εχω δει πολλά.

Αλλά αυτή η πιεση, αυτή η συνεχής ενοχη για τα παντα και ουσιαστικά αυτή η ανάγκη της να καταλάβει τον έλεγχο της κουβέντας, της ύπαρξης του άλλου ειναι αυτό που με απωθει.


Κοιταξα την μικρή.
Την κάθισα στην καρεκλα και της είπα.
"μωρό μου, η γιαγιά σου ειναι άρρωστη εδώ πάνω" και έδειξα το κεφάλι μου.
Και το πιστεύω.
Οποιος δεν καταλαβαινει το τι ζημιά κάνει στους άλλους και νομίζει όλη του την ζωή οτι ειναι το χαιδεμένο που όλα του συγχωρούνται, που κάνει καπρίτσια και που δεν αναλογίζεται καθόλου τα αισθήματα και τις σχέσεις των γύρω του, έχει σοβαρό πρόβλημα.

Comments

Unknown said…
Είχα γράψει ένα μεγάλο σχόλιο αλλά τόσβησα.
Εχεις τρελό πρόβλημα που ξεκινάει από το σπίτι σου.
Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την τρελή οργή σου, το μένος σου, την αρνητική άυρα που εκπέμπεις ακόμα και από το blog σου.
Κακώς μπήκα!
Γειά σου και αντίο.

υ.σ. Την επόμενη φορά που θα ζητήσεις 2 σεντς πίσω, απλά σκέψου ότι μια πωλήτρια έχει περάσει ένα 8άωρο με περίεργες σαν κι εσένα και απλά ήθελα να ξεμπερδέυει...

υ.σ.2 Είσαι από τα άτομα που απέυχομαι να συναντήσω ποτέ στη ζωή μου.
Διάβασα όλο το blog σου, ενδιαφέρον μεν αλλά αφήνει γεύση χαλασμένου κρασιού..
Περαστικά και μακρυά μας!
Lili said…
Λια, λία, ψευτρόνι, σιγα μη διαβασες ολο το μπλογκ... αυτό πορυποθέτει χρόνο και να' χεις τελειωσει το σχολείο.



Grow the fuck up.

Λοιπον, πρωτα απ'όλα το γεγονος οτι πόσταρες σε λάθος κείμενο και οτι πηρες προσωπικά μια δική μου εξιστόρηση για το οτι ζήτησα τα χρηματά μου πίσω, συν το γεγονός οτι θεωρησες Οκ να σχολιάσεις τα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζω με κακία και εμπάθεια με απέτρεψαν στην αρχή να απαντήσω αλλά και να βάλω το σχολιο σου οπως κανω συνήθως με ό,τι θεωρώ κακό και ανίδεο.

Ομως με διασκεδασε η παρομοίαση με το χαλασμένο κρασι (το τσουζουμε, το τσούζουμε;) συν το γεγονος οτι οι παρομοιώσεις σου ήταν αστείες και μου έδωσαν μια πενταλεπτη διαφυγή...και αποφασισα να απαντήσω.
Με τις σκέψεις μου.

Μου μαθε η κάθε τελευταία την λεξη 'αυρα" και την τσαμπουνάει. Είναι φοβερό αυτό. Πώς και δεν πέταξες και καμιά "κακή ενεργεια" και "κάρμα";
Την δική σου βρωμα πιανει η μύτη σου, βρε χαζό.(εσυ ΕΝΕΡΓΗΣΕΣ, κυριολεκτικά μάλιστα.
Μίλα και με εναν ψυχολόγο (όχι μονο Τατιάνα) περί αντίληψης, εικόνας του εαυτού μας και των άλλων, και του εαυτού μας αναμεσά τους, αδαή σούργελο.
Με την κίνηση σου αυτή δεν καταλαβαίνεις οτι αναιρείς την ανωτερότητα που πιστευεις οτι εχεις και που σου δίνει-και καλά το δικαιωμα να κρίνεις και να κατακρίνεις;
Η μήπως ειναι ακριβώς το αντίθετο και το κομπλεξ κατωτερώτητας που έχεις, σε έκανε να νιώσεις πληγωμένη επειδη σχολίασα την κίνηση της πωλήτριας;
Είδες δηλαδή επίθεση εκεί που δεν υπήρχε σαν άλλος Δον Κιχώτης που όρμησε στους ανεμόμυλους...;

Οχι οτι με αφορα το τι εχει ο καθε παλαβος και πονεμένος στο κεφάλι του, αλλά να, ήρθες εδώ να τα βγάλεις, ρε γαμώτο.


Και για να τελειώνουμε, σου προτείνω να διαβάσεις Comparison of individual psychology του A. ADLER αν ξέρεις αγγλικά, θα σε διαφωτήσει ως το ποιον πραγματικά περιεγραφες και γιατί σαλταρες με τα γραπτά μιας άγνωστης.

Επισης, για την πλάκα μου, σε καταριεμαι, να σου πεσουν συνέχεια πελάτισσες σαν εμενα και να χεις και πονους περιόδου και πονοκέφαλο και να φοβάσαι ενδομυχα οτι κόλλησες γριππη των χοιρων.

Αν και στη περίπτωσή σου ταιριαζει περισσότερο η γρίππη των πτηνων.



Κα κα κακα καλό διαβασμα!
:D
Unknown said…
Πω πω πωωωω....
Κακομοίρα...
Καλά πάρε τώρα ένα Lexotanil και ξάπλωσε να σου περάσει!
Μην βγείς έξω, είσαι επικίνδυνη, θα πάρεις κανέναν αθώο στο λαιμό σου σαν αυτούς που μπουκάρουν με τα όπλα στα σχολεία και σκοτώνουν κόσμο για να βγάλουν την οργή τους για την κοινωνία!

Είσαι φοβερός τύπος, σε αντιπάθησα από τα γραπτά σου τώρα όμως απλά μου φαίνεσαι μια αστεία κυριούλα!!
Εγώ πάντως θα σε διαβάζω ανελειπώς!
Πεθαίνω στο γέλιο μαζί σου!

Περαστικακά - κακά!!!
Unknown said…
Αισθάνεσαι ωραία που εκνευρίζεις τους ανθρώπους;
Στο παιδί σου αυτά διδάσκεις;
Εκνέυρισέ με, βρίσε με, ειρωνεύσου...
Θα το δεχτώ...
Δεν θα δεχτώ όμως την παρουσία 'ανθρώπων' σαν εσένα στη ζωή μου!
Δεν θα πάρω, πως το λένε!!

Το γεγονός ότι σου δίνεται μια πρόσβαση στο internet να χέσεις έτσι αγενώς και να εκθέσεις τα σκατά σου και τις απόψεις σου όπως βγαίνουν από τον κώλο σου και την αρρωστημένη σου παρουσία, όταν αυτά είναι προσβάσιμα στον αθώο που μπαίνει εδώ και δηλητηριάζεται, δεν σου δίνει κυρία μου το δικαίωμα να είσαι τόσο... τόσο ... τόσο.. ε θα το πω κόσμια.. τόσο δυσάρεστη...

Βρωμιάρα, ναι, αυτή είναι η αίσθηση που μου άφησες!

Μια άρρωστη, psycho, βρωμιάρα!!
Lili said…
Ο,τι και να λες ωχριά απ΄το γεγονός οτι ξανάρθες.

Δεν το καταλαβαίνεις;

Οτι χάνεις όλο το δίκιο σου, ολη την παραμύθα της αγανακτισμένης αξιοπρεπής γυναίκας που εχεις πλάσει στο μυαλό σου, και φαίνεσαι γι' αυτό που είσαι.
Κατινάκι, χαζούλι, και πιτσιρίκα μάλλον.

Τώρα, ώρα να σου μάθω κάτι μιας και αναφερθηκες στην ανωνυμία του ιντερνετ-παραλείποντας για αλλη μια φορά να καταλάβεις οτι περιέγραφες καρμπον την δική σου πράξη. Δεν βαριεσαι, θα μάθεις.

Λοιπον, Λία, Λία Ευαγγελία...
'Ο,τι λες καταγραφεται με το ip σου, και ολα οσα λέμε στο ιντερνετ κρίνονται με την ίδια περίπου νομοθεσία που υπάρχει και στον έξω κόσμο. Δηλαδή αν στον δρόμο μια ανισσόροπη με πει βρωμιαρα και ψυχωσική, της ρίχνω μια για δυσφήμηση, παρενόχληση και ότι άλλο μπορω να σκεφτω, και της τα παίρνω χοντρά. Πόσο μάλλον οταν το έχω γραπτώς και ο υπολογιστής της αφήνει "σημάδια".
Η διωξη διαδικτιακού εγκλήματος έχει δώσει ιδιαιτερη βαρύτητα σε περιπτώσεις και τη δική σου για να παραδειγματισουν τα πιτσιρίκια να σεβονται την εφαρμογή του νέου νόμου περι διαδικτιακής παρενόχλησης.(εχεις δει τη διαφήμηση φαντάζομαι, ναι;)


Για τη ώρα δεν με παρενοχλεις, διότι θεωρω οτι όποιος λέει "δεν θα ανεχτω ανθρωπους σαν εσενα στη ζωή μου" ενω ερχεται στον χωρο σου ειναι φανερα βλάμ...διαταραγμένος.
Εκτός αν το παρω σαν απειλή και σου κάνω τη ζωή πραγματικά δύσκολη.
Μετα πάει ποινικό το θέμα.

Βλέπεις,Λία Λία Αγλαία, στο μπλογκ προσεχω πολύ να μην παρανομώ, και η ανωνυμία μου ειναι για να προστατευομαι από ανίδεους που νομίζουν οτι στο νετ, όλα επιτρεπονται, που δεν έχουν απο μόνοι τους αισθηση των ορίων, ανοχη στις σκέψεις των άλλων και γενικώς προσωπικότητα.


Για πιτσιρίκα σε κόβω, βασικά...
Φανερά εκνευρισμένη και με έλλειψη λεξιλογίου και επιχειρηματολογίας, κάτι που με κανει να βαριέμαι.

Σου κόβω λοιπον την επικοινωνία και την φωνή, για το δικό σου καλό, να μην συγχίζεσαι, αλλα κυρίως για την αισθητική των υπολοίπων διότι έχω την αισθηση οτι περα από πεισμα και εγωισμό, δεν εχεις και τιποτ'άλλο να πεις που να οφελήσει τον οποιονδήποτε.

Τουλάχιστον εδω μέσα.
vasvoe said…
aintaaaa... mantamitsa den xerw ti komplex exeis, isws epeidh exeis katalhxei pwlhtria, isws na sai anorgasmikia, isws apla na xeis spyrakia kai na vgazeis ta neyxra sou opou vreis, ouuu tetoies epexhghseis gia thn hli8ia symperifora sou mporw na vgalw polles, ante trava skoupisou omws twra ki adeiaze th gwnia
Lili said…
Βας, δεν ειναι απαραίτητο να συγχίζεσαι ούτε να ασχοληθείς περεταιρω, μόλις υπενθυμίζω στα τρολς αυτού του κόσμου οτι το ιντερνετ δεν παρεχει κάλυψη στις παραβατικές συμπεριφορές-οπως νομίζουν- μαζευουν την γλώσσα και τους κακιστους τροπους τους και πανε να ξεσπασουν αλλου τα προβληματά τους, αφήνοντας με να λύσω τα δικά μου.
Μην με παρεξηγήσουν όσοι δεν εβγαλα προς τα εξω τα σχόλια τους και εβγαλα της Βας μόνο, αλλά το δικό της ήταν το πιο κόσμιο και δεν μου αρέσει η φιλοσοφία της αγέλης, δηλαδή βαράμε όλοι έναν ολοι μαζί- ασχετως αν ο καθένας σας ενεργει από μόνος του, και ασχετως αν η πιτσιρίκα δεν ήξερε που πήγαινε και που πατούσε.

Φιλιά.

Popular Posts