Εχω δίλημμα...

Νοικιάζω μια γκαρσονίερα στους Αμπελόκηπους. Απο το ενοίκιο δεν παιρνω φράγκο γιατί όλα πάνε σε δανεια και κάρτες. (Παγια 330, ενοίκιο 300).
Στην γκαρσονιέρα αυτή έμενα 10 χρόνια περιπου. Ξέρω τα καλά και τα άσχημά της. Είναι στον 4ο και βλέπει σε μονοκατοικία και στον Υμηττό. Αυτο σημαίνει οτι ειναι ήσυχη κι ας ειναι η πολυκατοικία δίπλα στην Κηφησίας, και κυρίως, ηλιολουστη.
Εχει μπαλκονάκι, μεγάλη μπανιέρα για αφρόλουτρο και φωτεινή κουζίνα. Είναι όμως μόνο ενα δωμάτιο και δεν έχει παρά μια μικρή ντουλάπα.
Κοινόχρηστα εχει λίγα αφού δεν έχει θέρμανση, όμως μέσα έχει αιρκοντίσιον.
Τηλέφωνο δεν έχει.


Γιατί τα λέω όλα αυτά;
Γιατί θέλω τη γνώμη σας.

Το νοικιάζω 5 χρόνια σε μια κοπέλα και της έκανα μόνο μια αύξηση από 290 στα 300 πέρσι.
Το μόνο που της ζήτησα ειναι να κάνει σέρβις το αιρ κοντίσιον μια φορά στα 2 χρόνια.
Γενικώς τα πάμε καλά, ούτε εγώ ζητάω παράλογα πράγματα και πολλές φορές με εχει διευκολύνει 9 σε πληρωμές όπως για το ασανσερ)να καταβάλλει χρήματα από το ενοικιο και να τα αφαιρέσει μετά.

Μου είπε οτι μετακόμισε το γραφείο της και πρέπει να παιρνει ταξί και έτσι δεν βγαίνει. Μου είπε οτι αν μειώσω το ενοικιο στα 275, θα μείνει.
Της είπα θα της απαντήσω μετά τα γενέθλια της μικρής.
Λογικά θα έλεγα όχι, αλλα λόγω του οτι μου έχει δώσει 2 νοικια εγγύηση, αν φύγει μένουν απλήρωτα τα δάνειά μου τουλάχιστον 2 μήνες(της τα δίνω πίσω και τα δύο ναι;) και ίσως και παραπάνω.

Από την άλλη δεν νομίζω οτι οι μειώσεις των ενοικίων ισχύουν για τις γκαρσονιέρες. Είναι κοντα στο μετρό, στο τραμ και στα λεωφορεία.


Γνώμες παρακαλώ γιατί δεν ξέρω πραγματικά αν θα το ρισκάρω η όχι.

Comments

Anonymous said…
Φαντάζομαι απλά ότι για να φτάνει στο σημείο να σου ζητήσει να της μειώσεις το ενοίκιο κατά λιγότερο από 30 ευρώ, έχει κι εκείνη μεγάλο ...ζόρι.
Κι από την άλλη κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πόσους μήνες θα μείνει ξενοίκιαστο και τα δάνεια απλήρωτα αλλά κυρίως αν ο επόμενος ενοικιαστής θα είναι τόσο συνεπής και συνεννοήσιμος.
Προσωπικά στη θέση σου θα το έκανα

Καλημερούδια
Μην το κάνεις!Άσε τη να φύγει είναι Σεπτέμβρης γίνεται χαμός από φοιτητές και είναι κοντά σε σχολές Ιατρική Οδοντιατρική και στις άλλες της Πανεπιστημιούπολης, αποκλείεται να σου μείνει ανοίκιαστο!Θα συνεχίσεις να το δίνεις 300 και ίσως καταφέρεις και για παραπάνω.
kstinion said…
καλημερα καταρχας!
εγω σου προτεινω να της κανεις τη μειωση.
τα 25 ευρω δε θα κανουν μεγαλη διαφορα ρε συ.ενω το να μεινει 2 μηνες η τραπεζα απληρωτη...και μετα το αγχος να βρεις αλλον ενοικιαστη....τι να πω.εγω παντως θα εκανα τη μειωση.
Lili said…
Πέρα από την διατροφή που παίρνω από τον πατέρα της μικρής, αυτή την στιγμή δεν έχω άλλους πόρους αφού εχασα την δουλειά μου και πρέπει να την παίρνω από το σχολείο.

Κάνω οικονομίες τρομερές και το σκεπτικό να πληρώνω το ταξί αλλουνού μου κάθεται κάπως.

Θεωρώ οτι 25 ευρώ το μήνα ειναι πολλά και δεν θα δεχόμουν για λόγους αρχής και μόνο. Με ξέρω, αυτό θα με αλλάξει απέναντί της. Νιώθω οτι επειδή ξερει οτι εχω το θέμα με τα δάνεια πατάει πάνω σ αυτό.

Το ταξί ειναι πολυτέλεια και καλά κανει αν μπορέι να τα παίρνει αλλα δεν θεωρώ σωστό να τα πληρώσω εγώ, ούτε ποσοστό.
Κανονικά έπρεπε να της κάνω αύξηση κάθε χρόνο και δεν το έκανα ποτέ, ούτε ξαναφτιάξαμε συμβόλαιο να αναθεωρήσουμε τους όρους.


Αν μετακομίσει δεν θα χρειαστεί χρήματα; Στην περιοχή που θέλει να παει ειναι πιο ακριβά τα ενοικια και δεν υπάρχει συγκοινωνία όπως λέει για την δουλειά της.
Αλλα δεν με αφορά το τι κάνει, απλώς το αναφέρω για να δείξω οτι δεν την πολυπιστεύω.

Σεπτέμβρη θα έβρισκα πιθανόν ενοικιαστή αλλα αν πούμε οτι δεν τα βρίσκουμε και φύγει, εχει δύο μήνες εγγύηση, άρα μιλάμε για Ιανουάριο Φεβρουάριο στην καλύτερη.

και μετα πρέπει να το βάψω

Θέλω να μάθω πώς ειναι η αγορά πριν κάνω το παραμικρό, ουσιαστικά.
Unknown said…
Μήπως να έβαζες μια αγγελία για να δεις πόσοι θα ανταποκριθούν πριν πάρεις την απόφασή σου;
elekat said…
Νομίζω πως τα 300 ευρώ είναι ήδη λίγα και ξέρω ότι για γκαρσονιέρα και μάλιστα στο κέντρο, ψάχνει πολύς κόσμος!
Δεν φτάνει που πληρώνει ήδη λίγα θέλει και μείωση;
Εγώ πιστεύω ότι δεν θα δυσκολευτείς να βρείς καινούριο ενοικιαστή και μάλιστα με μεγαλύτερο νοίκι κιόλας!
Lili said…
Η γκαρσονιέρα όπως είπα ειναι σε παλιά πολυκατοικία με αλλοδαπούς, χωρίς θέρμανση και αποθηκευτικούς χώρους. Αυτά μετράνε ως μείον για μερικούς ανθρώπους

τα συν τα είπαμε...


Δεν θελω να βάλω αγγελία γιατι της είπα οτι δεν θα ψάξω αφού κι εκεινη δεν θα ψάξει.
Κρατώ τον λόγο μου.
Lina said…
Χμμμ δεν ξέρω τι θα έκανα στη θέση σου -θελει πολλή σκέψη- απλά θα παραθέσω μια εμπειρία μου σχετική.

Θεωρώ πολύ σημαντικό να είναι ο ενοικιαστης προσεκτικός και συνεπής, παρά να βγάλω 30 ευρώ παραπάνω. Έχω πάθει μεγάλη ζημιά από ενοικιαστή. Δεν πλήρωνε νοίκια, μου χάλασε το σπίτι, δεν πλήρωνε κοινόχρηστα κτλ.
Τι να το κάνω να βάλω υψηλότερο νοίκι, αν είναι να πληρώνω γαμησιάτικα και να εκνευρίζομαι;

Δυστυχώς είναι τέτοια η φάση, που πολλοί ενοικιαστές δεν πληρώνουν, μέχρι να τους διώξεις από το σπίτι. Επίσης είναι πολλοί αυτοί που λόγω δυσκολιών, ζητάνε χαμηλότερο νοίκι, ώστε πέραν του χρηματικού, να μην αλλάξει τίποτα.

Popular Posts