Για τα λινκ και το μπλογκ

Θα ήθελα να εξηγήσω κάποια πράγματα όχι γιατι νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ, αλλα δεν θα ήθελα καποιος να στεναχωρεθεί χωρίς λόγο.

Το μπλογκ αυτό ειναι από τα πιο παλιά.
Μου άρεσε η ανωνυμία που μου επέτρεπε να λέω ό,τι ήθελα. Η ταυτότητα δεν είναι στο όνομα, αλλα στην αίσθηση οτι ξερουμε καποιον.
Εγώ ήθελα να ακουγονται αυτά που εχω να πω, αυτά που έχω μέσα μου και να μην εστίαζουν σε ποιον τα λέει, αλλά σ'αυτα που γραφονται.

Καποια στιγμη το μπλογκ απεκτησε δημοσιοτητα και ...διαφοροι έρχονταν και έλεγαν το στραβο τους και το ανάποδό τους.
Οταν βγήκε το βιβλίο έγινε χαλασμός. Και στον προσωπικό μου χώρο, στην αληθινή μου ζωή.
Οι περισσότεροι δεν καταλαβαιναν οτι εμένα δεν μου έκανε αίσθηση.
Δεν θα έβγαζα χρήματα από αυτό, δεν ήταν προιον εργασίας, κάτι που θα χρησίμευε σε κάποιον και είχα ήδη βγάλει ενα βιβλίο για το οποιο ήμουν περήφανη.

Το θέμα είναι όμως οτι αρχισε να μπαινει πολύς κόσμος μέσα εδώ και είχα πολλά προβλήματα με το αν θα έβαζα λινκ ή όχι.
Βλέπετε, τότε ειχε αρχίσει να δημιουργείται ένα φαινομενο τύπου φέις μπουκ όπου όλοι έβαζαν όλους στα λινκ και αν δεν το έκανες σε έβγαζαν και διαφορα άλλα στιλ κλίκας που δεν ειχαν καμία σχεση με το "Παραθυράκι μέσα στο μυαλό μου" που ευγενικά άνοιγα εδώ για όποιον είχε πραγματική ανάγκη να δει πώς είναι ο κόσμος έξω από το δικό του μυαλό.

Οι αντιδράσεις μου έδειχναν τι υπήρχε στο μυαλό άλλων.

Εσβησα όλα τα λινκ.
Κράτησα για λίγο διάστημα αυτά που θεωρούσα χρήσιμα για όλους, όπως το babyblog του Θωδωρή Γουτα, αλλα μετα αναγκαστηκα να κρύψω διάφορα σχολια και ποστς λόγω ανθρώπων που έμπαιναν εδώ (μερικοί και δημοσιογράφοι) και έκαναν με τα ποστς ό,τι ήθελαν με την δικαιολογια τις ελευθεριας.

Δεν θέλω να παρεξηγηθω, δεν ειμαι κανα ψώνιο ή κατι τέτοιο,
δεν διαβαζω το μπλογκ κανενός, δεν θέλω να μπω στην νοοτροπία του νετγουορκινγκ, δεν εκθέτω ποτέ μυνήματα με λινκ στα μπλογκ, γιατι πολύ απλά δεν θέλω να κάτσω να ψάχνω να δω τι θεματολογία εχει ο καθένας, ούτε θεωρώ ευγενικό να αφήνει κάποιος το λινκ του εδώ με το καλησπέρα σας, οπότε ξεκινάω λίγο αδιάφορα έως αρνητικά και δεν ασχολούμαι.

Μου αρεσει να μου απαντάτε, δεν αρέσει σε κανέναν να μιλάει μόνος του. Και οι περισσοτεροι, συγκεντρώνεστε στο ποστ και οχι στο ποιος το λέει και θεωρω κατόρθωμα και επίτευγμα να εχω συνγκεντρωσει εδώ μια χούφτα συνομιλητές που ξέρουν να σέβονται το τι νιώθει ο δίπλα.

Πραγματικά.

Και σας ευχαριστώ.

Comments

Αν μου επιτρέπεις, οι τελευταίες παράγραφοι μου φαίνονται λίγο αντιφατικές.
Δεν γίνεται να μην σου αρέσει να μιλάς μόνη σου αλλά απ την άλλη να μην διαβάζεις τα μπλογκς των άλλων (όχι από υποχρέωση ή ανταλλαγή αλλά επειδή σ αρέσει η γραφή κάποιων-εκτός αν κάτι τέτοιο ως τώρα δεν έχει συμβεί!).

Κάποια πράγματα είναι δούναι και λαβείν.
Σίγουρα με το blogging αυτό το δούναι και λαβείν το χουν ξεσκίσει ορισμένοι που μπαίνουν απλώς στα ιστολόγια των άλλων για να συγκεντρώνουν κόσμο στα δικά τους.

Αλλά το να μην ασχολείσαι γενικώς και παράλληλα να αντιπαθείς να μην "ασχολούνται" μαζί σου το βρίσκω λίγο...ανέφικτο!

Τα φιλιά μου!
Lili said…
νομιζω δεν εξηγησα εγω τι ηθελα να πω μαλλον σωστα.Ας προσπαθησω παλι.

Δεν ειπα οτι αντιπαθω να μην ασχολουνται μαζι μου.Ουτε κατα διανοια.

Ειπα οτι μου αρεσει να βλεπω σχολια, αλλα πανω στα θεματα και οχι πανω στο ποια ειμαι και αν ειμαι σωστη η λαθος. Μου αρεσει η ανταλλαγη αποψεων και οχι η κριτικη. να ξεκιναει καποιοσ τις προτασεις του με το "εγω..." και οχι με το "εσυ..."
Καλως η κακως ετσι νιωθω και το εκφραζω.



Οσο για το δουναι και λαβειν διαφωνω.
Παρ το αλλιως.

Παραδειγμα: Εγω τραγουδαω. Ο κοσμος ερχεται να με πληρωσει να τραγουδησω γιατι του αρεσει η φωνη μου. Σε οποιον δεν αρεσει η φωνη μου γιατι ειναι πολυ στριγκιαρικη πχ για τα γουστα του, απλως δεν θα ερθει.

Εχω κατι. Να βγαλω και να δωσω και το δινω.καμια φορα ειναι τραγουδι, καμια φορα ειναι μοιρολοι, καμια φορα ειναι τσιριδα. Το πεταω εδω και οποιος θελει ερχεται να το δει. Αν ερθει καποιος φυσικα καιμε ευχαριστει, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι το πεταω για να ερθει. Εχει διαφορα.

Τραγουδαω για μενα, γιατι εχω αναγκη να τραγουδησω/Φωναξω/εκφραστω.
Αυτο δεν σημαινει οτι θα παρω σβαρνα ολα τα "μαγαζια (η και τα μπανια) που "τραγουδανε" οι γειτονες...

αυτο ειναι δημοσιες σχεσεις.


Not my style.
Και κάτι ακόμη Lili που ξέχασα να σου πω χθες! Είναι ασφαλώς λάθος σου να μην περιμένεις γνώμες των άλλων όταν διαβάζουν τα όσα γράφεις, κατα συνέπεια τα όσα ζεις και τα οποία είναι αρκετά δύσκολα. Είναι στην φύση του ανθρώπου να συζητήσει κάτι και ασφαλώς ο καθένας που επισκέπτεται ένα blog είναι αδύνατο να έχει έναν τόσο στενό περιορισμό στο μυαλό του όπως αυτό που θέτεις παραπάνω. Καταλαβαίνω βέβαια και εσένα που κουράζεσαι με το να απορρίπτεις σχόλια αναγνωστών που δεν σε ενδιαφέρουν. Οπότε θα μπορούσες να γράφεις όλα αυτά που σε απασχολούν σε ένα αρχείο word και να τα αποθηκεύεις στον υπολογιστή σου και όχι να τα βγάζεις εδώ. Όχι επειδή δεν τα γράφεις έξυπνα αλλά επειδή προφανώς αυτό που γίνεται σε ενοχλεί. Εύχομαι βέβαια να συνεχίσουμε να διαβάζουμε ωραία κείμενα (εκτός από εκείνα που αναφέρονται στο ξεμάτιασμα, εκείνα είναι λίγο δεύτερα). Ελπίζω να σου έδωσα μια καλή ιδέα και να σε βοήθησα!
Lili said…
Athina, μου αφησες ένα ποστ με την ηλεκτρονική σου διευθυνση, με το καλημέρα σας.
Εγραψα ενα ποστ για να εξηγήσω γιατί δεν δημοσιεύω τέτοια σχόλια, πολύ γενικό και αόριστο σαν απάντηση, ενώ δεν ημουν υποχρεωμένη να δώσω εξηγήσεις, και κάκώς εδωσα.
Με ειρωνεύτηκες στο δεύτερο ποστ αλλα παλι εβαλες λινκ οποτε δεν μπορούσα ουτε να το ποστάρω ούτε να απαντήσω και καλύτερα γιατί βαριόμουν.

Σημέρα που ήρθες για την συνέχεια,υπωχρεωτικά το ποστάρω γιατι δεν εβαλες λινκ, και επι της ευκαιρίας σου απαντώ μόνο ως προς τους χαρακτηρισμούς σου.
Θα ήθελα να σου επισημάνω οτι δεν σε ξέρω και ποσώς με ενδιαφερεί η γνωμη σου για μένα ή τα πιστεύω μου.

Είναι ο χώρος μου και θα σε παρακαλούσα να αρχίσεις να τον σέβεσαι.
Πέρασα να σου ευχηθώ για το νέο έτος, κάτι που κάνω ανθρώπινα και όχι για PR που είναι επίσης not my style.

Εξάλλου κανείς δεν μίλησε για δημόσιες σχέσεις εγώ προσωπικά μίλησα για δούναι και λαβείν με την έννοια πως όταν για παράδειγμα είσαι συγγραφέας, σημαίνει ότι αγαπάς το βιβλίο άρα μοιραία ενημερώνεσαι και για τις λογοτεχνικές δραστηριότητες των άλλων εκτός αν πιστεύεις ότι είσαι Ο συγγραφέας!

Αυτά απλά για να μην παρεξηγούμαι σου εύχομαι μια όμορφη χρονιά με υγεία!

Popular Posts