Monday, September 26, 2005 Τα εννια θανασιμα(για την σχεση) αμαρτηματα

1) Εθισμοι.
Οταν αγπας καποιον με εθισμο, εισαι σε τριγωνο. Αυτος, εσυ και οτιδηποτε εχει εθιστει.
Οταν αγπας καποιον που ειναι εθισμενος, δεν αγαπας εναν ελευθερο ανθρωπο.
Η συνεχη χρηση ουσιων κλεβουν την ικανοτητα καποιου να νιωσει στο μεγιστο.

2)Θυμος
Οταν ζεις με καποιον που ειναι μονιμα θυμωμενος σε υπερβολικο βαθμο, ζεις με τον φοβο και αυτο σε ελεγχει.Αλλαζεις συμπεριφορα και προσεχεις συνεχεια.(δεν μιλαμε για νορμαλ καταστασεις φυσικα)Ανθρωποι που κακοποιηθηκανε μικροι, η τους εγκαταλειψανε(και οι υπολοιποι μπορει να τους "αφησουνε"), δεν ειχανε δικαιωμα να εκφραστουνε μικροι και μεγαλωνοντας, διωχνουν την αδυναμια με το να ελεγχουν αλλους με θυμο.

3)Ειμαι θυμα.
Οτι και να τυχει στην ζωη, φταινε οι αλλοι. Τους αρεσει να υποφερουν. Κρατωντας τον πονο ζωντανο εχουν την εντυπωση οτι μπορουνε να ελεγξουνε αυτους που τους πονεσανε.
οσο και να δωσετε δεν θα ειναι ποτε αρκετο
Οσο κιαν προσπαθησετε να τους ανεβασετε, δεν θα τα καταφερετε.Τα θυματα δεν εκφραζουν τον θυμο τους ανοιχτα, αλλα με τροπο που κατηγορουνε τον κοσμο για τα παθηματα τους.Νιωθουν αδυναμοι και ανημποροι.
Αντι να ρωτανε "γιατι εγινε αυτο και τι μπορω να κανω να το αλλαξω"
λενε "γιατι αυτο συμβαινει σε μενα;"
Και 9 στις 10 θα φταιτε εσεις.



4)control freak
θελει να ελεγχει τα παντα και θα κανει τα παντα γι αυτο.Εχουν φιξ ιδεες για το πως πρεπει να ειναι κατι(γαμος, σεξ) και δεν αλλαζουν γνωμη. Μπορει να ειναι ανυπομονοι και εριστικοι, δυναστες και καμια φορα τυρρανικοι γονεις, επικριτικοι αφου τα μωρα και τα παιδια δεν ελεγχονται



5) σεξουαλικη dysfunction
Addiction and obsession
lack of sexual integrity
sexual performance problems.
den nomiζω οτι χρειαζεται εξηγηση...αν προτιμαει να βλεπει 2 τσοντες καθε μερα παρα να ερθει στο κρεβατι, αν παει με οτι κινειται,αν δεν κανει ερωτα με την συντροφο του...η σχεση παει περιπατο.
Αν σας κανει να νιωθετε ασχημα επειδη δεν εχετε τα ιδια γουστα, αν το ενδιαφερον του δεν ειναι για σας αλλα να ξεδωσει...
Ειναι πολυ μεγαλο κεφαλαιο και θα γραψω γι αυτο ενα ποστ μονο του.



6) δεν ωριμασε/μεγαλωσε
δεν μιλαω γι αυτους που εχουν καλη σχεση με το παιδι μεσα τους αλλα γι αυτους που δεν παιρνουν καμια ευθυνη, η συμπεριφορα τους ειναι ανωριμη και αναγκλαζει εσας την/τον συντροφο να παρετε τον ρολο του γονιου, ειτε ειναι για οικονομικα θεματα. ειτε για θεματα κινητρου, υποσχεσεων, αισθηση ανασφαλειας. Παιδια που ειχαν μεγαλο ελεγχο οτνα μεγαλωνανε, επαναστατουν σε καθε μορφη εξουσιας σαν ενηλικες...Αν απο την αλλη δεν τοθ δινανε αρκετη προσοχη, ισως εμαθε να φερεται ανευθυνα για να την κερδιζει...οποιοι και να ειναι οι λογοι, οταν παιρνουμε τον ρολο του γονιου η σχεση πεθαινει διοτι θυμωνουμε, νιωθουμε χειραγωγημενοι και αυτος το ιδιο, οτι μας εκμεταλλευεται, χανουμε τον σεβασμο μας και ξενερωνουμε σεξουαλικα.

7)emotionally shut down
αν εισαι με καποιον που δεν μπορει η δεν θελει να επικοινωνησει για τα συναισθηματα του δεν εισαι σε μια ΣΧΕΣΗ αλλα σε ενα living arrangment.
Σαν να θες να κανεις ερωτα με καποιον που ομως καθεται σαν νεκρος στο κρεβατι.
Εφοσον ειναι εκει θελει, αλλα αν πρεπει να τα κανεις ολα εσυ ακομα και να του βαλεις το χερι πανω σου...(το ιδιο συμβαινει με την συναισθηματικη πλευρα τηε σχεσης. Το λεει η λεξη ΣΧΕΣΗ)
Αν δεν μπορει να ανοιχτει, πιθανον δεν εμπιστευεται, κι αν δεν εμπιστευεσαι υπαρχει φοβος. Οπου φοβος δεν υπαρχει αγαπη.
Οι καλες προθεσεις δεν φτανουν γιατι στο τελος, αφου γινεις -η προσπαθησεις να γινεις, ανθρωπινο ανοιχτηρι..καταληγεις θυμωμενη/ος, unloved, και εχεις και την ταμπελα της "ζαλουρας/γκρινιας".
Ιταν εισαι σε σχεση δεν ειναι δικη σου δουλεια να τον ανοιξεις, ειναι δικη TOY.


8)Δεν εχει συνελθει απο προηγουμενη σχεση.
Ειτε νιωθει θυμο η τυψεις, θα τα κουβαλησει στην σχεση και θα επhρεασει και τον δικο σου ρολο απεναντι του, ενω δεν εχεις καμια δουλεια με ολα αυτα...Σκεψου το σαν σταση χορου, αν παρει σταση τανγκο και ΘΕΣ να χορεψεις, αναγκαστικα θα παρεις την αναλογη σταση(η θα φυγεις να χορεψεις το τσα τσα που τοσο θες)
Ειναι αυτονοητο οτι σε μια σχεση ειναι 2(ασχετα αν στην Ελλαδα συνηθιζεται το 3, το 5-πεθερικα-,το 15-φιλοι....:P)


9)παιδικα τραυματα
αναλογα με το ποσο σοβαρα ειναι και ποσο επηρεαζουν το ατομο, ποσο πολυ εχει συνειδητοποιησει την ζημια και ποσο willing ειναι να ξεπρογραμματισει τις "αποφασεις " που πηρε σαν τριχρονο και τα πιστευω που τσιμεντωθηκανε με το περασμα του χρονου
Αυτα πανε απο σεξουαλικη κακοποιηση, προφορικη κακοποιηση/κριτικη(εισαι βλακας, ηλιθια, δεν αξιζεις=πιθανα προβληματα με ελεγχο,θυμο,ανικανοτητα να εντιμετωπισει τα προβληματα και τις αντιπαραθεσεις κλπ)και την
εγκαταλειψη(απο θανατο, διαζυγιο, γονιο με εθισμο =φοβος δεσμευσης για προστασια, υπερβολικη δεσμευση to compensate,κτητικοτητα,ανασφαλεια, καχυποψια και αμφισβητηση)...




Warning sign...red flags

Ποσες φορες δεν ειπαμε στο τελος μιας σχεσης.."αχ και να τοξερα"
καποια πραγματα τα προσπερναμε στην αρχη, γιατι δεν συνειδητοποιουμε ποσο σημαντικα ειναι και τι σημαινουν...
Ειδικα αν παμε αμεσως στο κρεβατι, θολωνει το ματι και δεν βλεπει καθαρα.(dont I know it?!)
Και η αιωνια παγιδα (για μενα θα αλλαξει....η...ετσι ειναι με τις αλλες γιατι δεν τον ενδιαφερουν για σχεση....ειναι μπουρδες, οπως θα διαβασετε παρακατω, τα σημαδια αυτα η υπαρχουν η δεν υπαρχουν...καποια μπορουν να κρυφτουν αλλα οχι για πολυ καιρο)Ανατρεξα σε ενα βιβλιο της Ντε αντζελις (η γυναικα ειναι θεα σ' αυτα τα θεματα) για να τα πω ΚΑΘΑΡΑ και κατανοητα.
Τα γραφω σε αρσενικο προσωπο αλλα ισχυουν και για τις γυναικες.


1)δεν μιλαει για το παρελθον του, κανει πλακα η αποφευγει τις ευθεις ερωτησεις.
Μπορει να κρυβει κατι σοβαρο,πιθανοτατα δεν θα θελει να προσπαθησει για την σχεση.

2) Δεν δινει πληροφοριες για την οικογενεια του,δεν τους μιλαει συχνα.
Μπορει να εχει κρυμμενο θυμο που μπορει να ριξει πανω σας η να εχει προβλημα με την οικειοτητα.



3) Eχει επαφες με πρωην του σε υπερβολικο βαθμο, μιλανε ωρες στο τηλεφωνο, δεν σας include or introduce.
Πιθανον να μην δεσμευτει σε σας η/και να γυρισει στην πρωην. Μπορει να μην σας κανει ποτε το νουμερο ενα στην ζωη του.



4)Πολυ δεμενος με την οικογενεια του. δεν παταει ποδι, δεν αντιστεκεται, αφηνεται οταν του λενε τι να κανει.
Θa νιωθετε παντα σαν outsider, αφου πιθανα δεν θα σας κανει μερος της οικογενειας του και δεν θα παρει το μερος σας αν τα βαλουν μαζι σας.


5) παιρνει ναρκωτικα η κανει χρηση αλκοολ. Δεν μπορει να διασκεδασει η να κανει σεξ χωρις αυτα. δεν μπορει να ειναι με ανθρωπους σε ηρεμους τονους.
Μπορει να ειναι εθισμενος. θα το αρνηθει. Περιμενετε αλλαγες διαθεσης και συναισθηματικη αποσταση.


6)Υπερβολικα προσεκτικος και εντονος. Σας λουζει με δωρα, προσοχη,σας σκεφτεται 24 ωρες το 24ωρο.
Μπορει να ειναι πολυ κτητικος και ζηλιαρης. Πιθανον δεν θα σας δωσει χωρο, θα νιωσετε πνιξιμο



7) Φλερταρει συχνα, κοιταει αλλες. Χρειαζεται προσοχη απο τους αλλους και μαζευει γυρω του σεξουαλικα ενδιαφεροντες ανθρωπους.
Πιθανον ειναι απιστος. Δεν θα νιωσετε ποτε ασφαλης, και θα νιωθετε οτι φταιτε εσεις.


8) Θυμος με πρωην. Νιωθει θυμα. κατηγορει την πρωην για τα προβληματα στην σχεση.
Ειστε η επομενη.Δεν θα παρει τις ευθυνες του και θα καταληξει να θυμωσει μαζι σας.


9) Οικονομικα προβληματα, χρεη, απληρωτες κλησεις, κλπ
Βγαλτε το πορτοφολι σας. Θα ακουσετε πολλες δικαιολογιες αλλα λιγα εργα. θα ειστε η μαμα και ο μπαμπας.


10) Του αρεσει να ειναι επικεφαλης μεσα και εξω απο την κρεβατοκαμαρα. δειχνει παντα δυνατος και οτι ξερει τι θελει. Δεν δειχνει ποτε φοβο η οτι νιωθει ευαλωτος.
Control freak?Στην αρχη νιωθεις οτι σε φροντιζουν αλλα προς το τελος νιωθεις οτι ζεις με δικτατορα

Comments

Popular Posts