Wednesday, March 22, 2006 What are you trying to proove?

Ρε σεις, τι καουρα ειναι αυτη να "δειξουμε" ελληνικο στοιχειο και μουσικη στους απεξω?
Κι αν τους τι δειξουμε νομιζετε οτι θα τους αρεσει?
Χα!
αν η ελληνικη μουσικη και η ελληνικη γλωσσα ηταν ευηχα, θαχαν γινει επιτυχια εδω και πολυ καιρο, και οχι τα τελευταια χρονια με τα εθνικ οπου μας χωνουν σε καποιες συλλογες με ινδικα και πακιστανικα κομματια.
Τι ειναι ελληνικο?
Το συρτακι?
Το δειξαμε.
Το μπουζουκι στυλ Χιωτη? Τα ρεμπετικα? Τα ανατολικα τσιφτετελια?
Τι καουρα ειναι αυτη ρε παιδια να προβληθουμε?
Οταν καποιος εχει κουλτουρα, δεν αγωνια να την δειξει, δεν αγωνια μην χαθει.
Δεν ειδα κανα Γαλλο να ιδρωνει μην και δεν βαλει ακορντεον η φυσαρμονικα στο κομματι του.
Ουτε ακουσα ποτε τους Ολλανδους να γκρινιαζουν επειδη οι τραγουδιστριες δεν ειχαν ανεμομυλους στα καπελλα τους η τουλιπες στον κωλο τους.
Ελεος δηλαδη.

για ενα εθνος που πιπιλαει συνεχεια(συνεχεια ομως) οτι εχει δωσει τα φωτα του πολιτισμου, θα επρεπε να ειμαστε λιγο πιο ηρεμοι και σιγουροι για τo τι ειμαστε και να μην αγωνιαμε τοσο για το τι δειχνουμε.

Ισως εκει να ειναι και το προβλημα, Οτι ξερουμε κατα βαθος τι ειμαστε και γιαυτο εχουμε ανασφαλεια και κομπλεξ.


Πεσαν πανω στην Μενουνος.
Σιγα μην την αφησουνε.
Καυμενο κοριτσακι, ακουγες απο τους γονεις σου τι ωραια που ειναι η Ελλαδα και θα φυγεις γδαρμενη, μισο φαγωμενη και απογοητευμενη.
Μεχρι και το οτι εφαγε αρνι και δεν νηστευει σχολιαστηκε.
(Τωρα που ειμαι αρρωστη βλεπω αρκετη τηλεοραση και ισως αυτο φταιει που δεν αναρρωνω)

Το μονο που της προσαπτω ειναι οτι στην κληρωση, οφειλε να μαθει τους αριθμους στα Γαλλικα. Η εισαι επαγγελματιας η δεν εισαι.
Κατα τα αλλα μια χαρα.Δεν με αφορα αν νηστευει η οχι, αν καπνιζει η οχι, αν πηδιεται η οχι...νταβας της ειμαι? Η ειναι κανα απροσαρμοστο που χρειαζεται καθοδηγηση?
Η μηπως...επειδη οι γονεις της ειναι ελληνες εχω αυτοματα δικαιωματα επανω της, ειναι κι αυτη "φακελλωμενη" και υπαγεται στους "κανονες"?( μη με ρωτας ποιους κανονες, δεν νομιζω οτι ειναι οι ιδιοι για ολους ετσι κι αλλιως)


Απο την αλλη αν ακουσω αλλη μια φορα το εβριθινγκ θα ξερασω, ειδικα εκει στο ανεβασμα, ο λυγμος της Βισσης μου γδερνει τ' αυτια.
Καλο κομματακι, ενδιαφερον και προκληση(? ειμαι αρρωστη δεν το δοκιμασα)* για μια τραγουδιστρια αλλα αυτο κατανταει αηδια.Δεν θα σχολιασω καν τους φορτηγατζηδες που ξεσηκωθηκαν γιατι λεει τους χαλαει το ιματζ..:P

Dεν περναει ΜΕΡΑ που να μην το ακουσω.

Kαι το συγκρινουνε με Ελυτη και διαφορα αλλα.Aλλο επιχειρημα δεν βρηκατε?

Μα καλα φανταζεστε τουε Γαλλους να ορυωνται επειδη δεν πηρανε για στιχο κειμενα του Μπαλζακ η του Σαρτρ?
Η τους Αγγλους να διαμαρτυρονται που δεν πηραν ατακες του wilde?

δεν βλεπεις ποσο γελοιο ειναι?


αλλο το θεαμα, αλλο η κουλτουρα
αλλο η μορφωση
και αλλο η κουλτουροκαβλιαση.


Με ρωτανε μετα γιατι αν δεν ειχα αλλη επιλογη, θα διαλεγα εναν πχ οικοδομο, απο εναν καθηγητη.
Τουλαχιστον ο οικοδομος δεν θα με ζαλιζε μεχρι θανατου με αυτα που ξερει, ουτε θα ειχε τον ανθρωποδιωχτη, και μανια με το τριβιαλ, το παιχνιδι των ψωνισμενων.(αν το παιζεις πανω απο την ηλικια των 26 -πια δεν χρειαζεται να αποδειξεις κατι σε κανεναν)
Εχω κανει φιλοτιμες προσπαθειες να μεινω πανω απο 5 λεπτα παρουσια κουλτουροκαβλου. με λυπη μου δηλωνω οτι ειναι αδυνατο, με πιανει ναρκοληψια.

καποτε οι μορφωμενοι που ηξερa και γνωριζα ειχαν αυτοπεποιθηση και ταπεινοτητα, ισως γιατι ξερανε οτι τελικα οσα κi aν μαθουν, δεν ξερουν τιποτα και νιωθανε ποσο ασημαντοι ηταν μπροστα σε ολα οσα μαθανε....και εχουν να μαθουν.
Ενω τωρα μου παιρνει διπλωμα το καθε βλασταρι του μπαμπα χωριατη, τα αραδιαζει και τα συλλεγει, χανοντας την ουσια.
Μπερδευοντας την αυτοπεποιθηση που σου δινει η γνωση με arrogance, και νομιζει οτι κατι ειναι.
Η ετσι θελει να πιστευει και χρειαζεται και την επιβεβαιωση γυρω του για να συνεχισει την παραμυθα του (και αλλιμονο σε οποιον εχει αντιθετες αποψεις και του "την χαλασει")

Χτυπηθειτε, αναποληστε τους νομπελιστες ποιητες, βριστε τα κοριτσακια που καταφεραν πιο πολλα σε 5 χρονια απο τι εσεις μια ολοκληρη ζωη, βγαλτε προς τα εξω την "ποιοτητα" του χαρακτηρα σας και τα τουμπερλεκια σας, να δειτε τι ροχαλα θα σας ριξει ο εξω κοσμος.


*(πανευκολο, καμια δυσκολια)

Comments

Popular Posts