Fairy Tale made in Hollywood


Το να σε παρατάει ο πιο ωραίος άντρας του πλανήτη είναι ένα μεγάλο πλήγμα.
Όπως λέει και το άσμα, «Ποιος να συγκριθεί μαζί σου»… Το ότι σε παρατάει για κάποια άλλη είναι κάπως παρήγορο γιατί έχεις την κοινή γνώμη, τουλάχιστον με το μέρος σου.
Και αν λέγεσαι Τζένιφερ 'Ανιστον αυτό βοηθάει την καριέρα σου και απαλύνει λίγο τις πληγές σου.(και συ, σαν την μαμά σου, δεν κατάφερες να κρατήσεις τον γάμο σου.)
Ακόμα καλύτερα, όταν η Κόρτνει Κοξ (Μόνικα στους FRIENDS) ετοιμάζει ένα σατιρικό σόου στην τηλεόραση με πρώτο θύμα τον πρώην άπιστο σύζυγο και την «άλλη», ...κάπως παίρνεις τα πάνω σου.
Όμως αν η « άλλη» είναι η πιο όμορφη σέξι γυναίκα στον πλανήτη, πρέσβειρα καλής θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, μητέρα ήδη, 2 παιδιών,… η μάχη για να κρατήσεις την αυτοπεποίθηση σου αρχίζει και χάνεται. Η ζυγαριά γέρνει επικίνδυνα.
Και αν αυτό το δείγμα τέλειας γυναίκας που τα έχει όλα (ακόμα και δέκα χρόνια λιγότερα από σένα) φέρνει στον κόσμο το παιδί του άντρα που πριν λίγο καιρό σε είχε στην αγκαλιά του και σου ψιθύριζε πόσο σε λάτρευε, υποψιάζομαι ότι η ταπείνωση και η πληγή είναι ανείπωτου βάθους.


Δεν μπορείς να το ξεχάσεις, δεν μπορείς να το αφήσεις πίσω σου, θα υπάρχει πάντα ένα παιδί που θα σου θυμίζει, ότι από όλη αυτήν την ιστορία, εσύ ήσουν το θύμα που θυσιάστηκε στον βωμό της απόλυτης ομορφιάς. Γιατί γι’ αυτό πρόκειται.

H Αντζελίνα Τζολί δεν είναι από τις καλύτερες ηθοποιούς. Ούτε ο Μπραντ Πιτ. Όμως δεν έχει σημασία. Η γοητεία που ασκούν πάνω μας, έχει να κάνει με την απόλυτη ομορφιά ενσαρκωμένη στην θηλυκή και αρσενική μορφή της. Τα καλύτερα δείγματα του ανθρώπινου είδους βρήκαν τον δρόμο ο ένας προς τον άλλον και πραγματοποιήσανε τις πιο άγριες φαντασιώσεις χιλιάδων ανθρώπων σ όλο τον κόσμο. Και χιλιάδες περιμένανε με ανυπομονησία να δούνε τον καρπό αυτής της ένωσης, ομορφιάς και πάθους.
Το παιδί των Brangelina θα είναι πιθανόν το πιο περιζήτητο για φωτογράφηση μωρό του πλανήτη, ξεπερνώντας ακόμα και την Λόλα της Μαντόνα.

Τα τελευταία νέα από την Ναμίμπια λέγανε ότι ο τοκετός ξεκίνησε πριν λίγες ώρες. Άλλα, ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς. Άλλοι λέγανε ότι είναι αντιπερισπασμός για να μπορέσει η μητέρα να γεννήσει στο Παρίσι μακριά από τους παπαρατσι. Άλλοι πάλι λέγανε ότι τους περιμένει ένα αεροπλάνο με γεμάτο το ντεπόζιτο καύσιμα για να τους πάει στις Ηνωμένες Πολιτείες μόλις έρθουν οι πρώτες συσπάσεις.

Οι φήμες πολλές… Ότι το παιδί θα ονομαστεί Άφρικα, ότι η Τζολί αρνείται πεισματικά να παντρευτεί τον Πιτ ο οποίος παραπονιέται για το ατίθασο πλάσμα με το οποίο έμπλεξε. Ότι κοιμάται στον καναπέ, μετα από Ομηρικούς καβγάδες. Με θέμα τον γάμο, την πολιτική, ακόμα και το μεγάλωμα των παιδιών, τα οποία εκείνος έχει επίσημα υιοθετήσει.
Η πραγματικότητα ήταν ότι η Shiloh Nouvel Jolie-Pitt, γεννήθηκε στις 27 Μαΐου όχι στο σπίτι, όπως είχε προγραμματίσει η Αντζελινα, αλλά στην κλινική λόγω εσπευσμένης εισαγωγής της όταν παρουσιάστηκε επιπλοκή επειδή το μωρό ερχόταν ανάποδα. Ο Μπραντ έμεινε μέσα στην αίθουσα τοκετών,- ενώ ο αδερφός της Τζέιμς περίμενε έξω στην αίθουσα αναμονής- και ήταν ο πρώτος που έπιασε την κόρη του στα χέρια του, αφού πρώτα έκοψε τον λώρο.
Οι φήμες όμως δεν σταμάτησαν. Σύμφωνα με γραπτές αναφορές στο ιντερνετ, η Jennifer, αφού πληροφορήθηκε τα νέα και έκλαψε όλη μέρα, πήρε τηλέφωνο τον πρώην άντρα της να τον συγχαρεί για την γέννηση της κόρης του.

Οι φήμες πάντα ακολουθούσαν το ζευγάρι, και ειδικά την Τζολί. Μετά το φιλί στο στόμα που έδωσε στον αδερφό της όταν παρέλαβε το Όσκαρ δεύτερου ρόλου, για to Girl interrupted πριν λίγα χρόνια, οι φήμες οργίασαν για την σχέση τους.
Ο κόσμος δεν καταλάβαινε πως μια τόσο όμορφη γυναίκα τρυπούσε το σώμα της με άπειρα τατουάζ και διάβαζε με φρίκη το πώς είχε ανταλλάξει με τον τότε σύζυγο της Billy bob Thornton, φιαλίδια με το αίμα τους για να τα φοράνε γύρω από τον λαιμό τους.
Μαχαίρια στο κρεβάτι, φήμες για πλαστική στα χείλη, αίμα, τατουάζ και ένα άγριο θηλυκό που μετατράπηκε μπροστά στα μάτια του κόσμου, μέσα σε μια νύχτα, σε υπεύθυνη μάνα και ευαίσθητη αλτρουίστρια που έτρεχε στα βάθη της Αφρικής για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη.


Όσο για τον Μπραντ, το τυπικό μεσοδυτικο αμερικανάκι, που διάλεγε ασχημούλες συντρόφους (Juliette Lewis, Gwyneth Paltrow, Jeniffer Aniston) είχε ακουστεί μόνο ότι ήταν pot head, ότι δηλαδή, έκανε συχνή χρήση μαριχουάνας.
Το τελευταία δυο χρόνια είχε δει την δημοτικότητα του να πέφτει στα αμερικανικά μποξ όφις που είχαν πλέον μια προτίμηση στον νεοφερμένο Ορλάντο Μπλουμ…
Το σκάνδαλο του χωρισμού του με την Ανιστον σε μια εποχή που κυκλοφόρησε η ταινία «ο Κος και η Κα Σμιθ», τον έφερε στο προσκήνιο, ίσως όχι όπως θα το ήθελε.
Η Αμερική είδε το macho είδωλο της και όνειρο κάθε γυναίκας, να περπατάει πίσω από την Τζολι, να αλλάζει πάνες, να δέχεται αδιαμαρτύρητα να είναι δεύτερος πιλότος, μεταφορικά και κυριολεκτικά (Η Αντζελινα είναι κάτοχος αεροπλάνου).


Στην Αμερική κυκλοφορήσαν μπλουζάκια με λόγκο «Είμαι με την Τζενιφερ» «Είμαι με την Αντζελινα».
Οι πανταχού γυναίκες, όλων των ειδών ταυτιστήκανε ή/ και διχαστήκανε με την Αντζελινα η οποία είναι αδιαμφισβήτητα η απόλυτη πρωταγωνίστρια αυτής της ιστορίας.
Κι ας πέφτει σε ολισθήματα και αντιφάσεις, ενώ εκμυστηρεύεται σε συνεντεύξεις ότι η εγκυμοσύνη της έφερνε τρελό γέλιο με το παραμικρό -ενισχύοντας του λόγου το αληθές χαχανίζοντας- , κι ας μας διαβεβαιώνει ότι είναι το πρώτο και τελευταίο παιδί που θα κάνει με αυτόν τον τρόπο.

Πέρυσι έλεγε ότι θα αποκτήσει όλα της τα παιδια μέσω υιοθέτησης. Κι ας λέει όσο θέλει, ότι ο Μπραντ είναι παρεξηγημένος και έχει πολύ εσωτερικό βάθος, ανησυχίες σαν άνθρωπος, αλλά δεν του δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να το δείξει.
(Και μεις θα ψάχναμε, και θα βρίσκαμε αιτιολογίες-δικαιολογίες στο μυαλό μας, για να στηρίξουμε την σχέση μας σε κάτι άλλο πέρα από το γεγονός ότι ποθούμε τρελά έναν τόσο ωραίο άντρα, Αντζελινα.)
Τίποτα απ όσα λέει δεν έχουν σημασία. Το ότι είναι κόρη του Γιον Βόιτ δεν έχει σημασία.
Το ότι έχει ερωτευτεί και κοιμηθεί με γυναίκες, δεν έχει σημασία.
Το ότι διέλυσε τον πιο αγαπημένο από τον αμερικάνικο λαό, γάμο, δεν έχει σημασία.

Γιατί πολύ απλά, είναι τόσο όμορφη, είναι τόσο όμορφος, που καθόμαστε και τους χαζεύουμε, γοητευμένοι, υπνωτισμένοι, κάτω από το ξόρκι ενός παραμυθιού made in Hollywood. Είχαμε καιρό να δούμε ένα πραγματικό παραμύθι, το είχαμε ανάγκη.


Ο ερχομός του μωρού μας προσέφερε την τελευταία πινελιά, την επικύρωση, την αγνότητα που έλειπε, και μια δικαιολογία σε μας που θέλαμε όσο τίποτα να βρούμε μια αιτιολογία να συγχωρέσουμε, να παραβλέψουμε και να κλείσουμε τα μάτια στο γεγονός ότι τελικά, ο πρίγκιπας ερωτεύτηκε την γοητευτική επικίνδυνη βασίλισσα, και άφησε την άσπιλη χαζοχαρούμενη Χιονάτη να παίζει με τα Φιλαράκια της.








απο το fe-mail.gr

Comments

Popular Posts